ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ψηφοδελτίου σενάρια: Ο Ψύρρας, ο Μπαργιώτας, ο Κουρέτας και οι άλλοι…. “ποταμίσιοι”

Κόντρα στο κλίμα απαξίωσης της πολιτικής ζωής του τόπου τα τελευταία χρόνια, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς. Ένας εξ’ αυτών και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, εκεί που αντί να αναζητούνται υποψήφιοι για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, η προσφορά των ενδιαφερόμενων είναι σαφώς μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

“Αυτές τις έντεκα υποψηφιότητες ποιός θα τις πρωτό-στελεχώσει;”  θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος που περιγράφει το κλίμα στις τάξεις του Ποταμιού στη Λάρισα, μία εκλογική περιφέρεια όπου η βουλευτική έδρα θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Από αυτόν τον συλλογισμό εξάλλου, πηγάζει και το ενδιαφέρον αρκετών που επιθυμούν να εμπλακούν στην πολιτική έχοντας δύο σημαντικά κίνητρα: αφενός μία μεγάλη πιθανότητα εκλογής και αφετέρου μία “άφθαρτη” πολιτική κίνηση.

Ο ΚΟΥΡΕΤΑΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο… ΜΑΡΙΟΣ

Ξεκινώντας από τα πρόσωπα που θεωρούνται ως φαβορί για το ψηφοδέλτιο, συναντάμε τον πανεπιστημιακό Δημήτρη Κουρέτα αλλά και τον γνωστό χειρουργό ορθοπεδικό και πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κώστα Μπαργιώτα.

Στους παραπάνω προστίθεται ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί θετικά για την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο κ. Ξηρομερίτης είναι και το στέλεχος από τη δημοτική παράταξη της “Νέας Λάρισας” που έχει προσεγγιστεί, καθώς ο επικεφαλής Ντίνος Διαμάντος φέρεται να διαψεύδει σε συνεργάτες του, εμπλοκή του σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Προβληματισμένος έως αρνητικά διακείμενος εμφανίζεται σε συνομιλητές του και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης, το όνομα του οποίου ακούστηκε και στις προηγούμενες εκλογές για το ψηφοδέλτιο της “Δημιουργίας Ξανά”.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΨΥΡΡΑ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξαν έντονες φήμες και για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Θωμά Ψύρρα. Ο Λαρισαίος πολιτικός ξεκαθάρισε με επιστολή του πως θα ψηφίσει κατά της υποψηφιότητας Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας αλλά μόνον ως σύμπλευση με το κόμμα του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η απόφαση, αφού στην ίδια επιστολή φρόντισε να “καρφώσει” τον Κουβέλη για “υστεροβουλίες”. Έτσι, πολλοί λένε πως ίσως ο κ. Ψύρρας ακολουθήσει το δρόμο αρκετών “αριστερόστροφων” πολιτικών που είναι δυσαρεστημένοι με το παρόν σκηνικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Οι βολιδοσκοπήσεις από τους “εθελοντές” του Ποταμιού στη Λάρισα, στράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και στο χώρο της επιχειρηματικής αγοράς. Από την έρευνα αυτή, ξεχώρισαν τα ονόματα του προέδρου του ΘΕΣγάλα Θανάση Βακάλη αλλά και του πολυδραστήριου με αναφορά στον χώρο της επικοινωνίας, Χρήστου Γενιτσεφτσή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις