ΛΑΡΙΣΑ

Θαλπωρή από τους μαθητές του 1ου ΣΔΕ στο δημοτικό γηροκομείο

Τον διπλό χαρακτήρα της τρυφερής και ζεστής επίσκεψης και της πραγματοποίησης χριστουγεννιάτικης γιορτής είχε η παρουσία των μαθητών και του προσωπικού του 1ου ΣΔΕ Λάρισας στο Δημοτικό Γηροκομείο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2014.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές έλαβαν την απόφαση να ξεφύγουν φέτος από τα καθιερωμένα και να τιμήσουν τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν βιώνοντας στιγμές αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ψυχικής επαφής κοντά σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Οι εκπαιδευόμενοι, έπειτα από αρκετές μέρες προετοιμασίας, εμφανίστηκαν με χορωδία και μουσικά όργανα στην αίθουσα της τραπεζαρίας του Γηροκομείου και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

sde girokomeio 2

 

Έψαλλαν επίσης χριστουγεννιάτικους ελληνικούς ύμνους παροτρύνοντας το κοινό να λάβει και αυτό μέρος. Παράλληλα, οι μαθητές του ΣΔΕ μοίρασαν δώρα και γλυκά στους οικοδεσπότες κάνοντάς τους να χαμογελάσουν και να αισθανθούν όμορφα.

Η εκδήλωση έληξε με την ανταλλαγή πολλών ευχών για χαρούμενες γιορτές και καλή χρονιά.

Οι μαθητές ένιωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έκβαση της πρωτοβουλίας τους που έφερε χαρά στα πρόσωπα και τις ψυχές των τροφίμων του Γηροκομείου.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εύχονται στη λαρισαϊκή κοινωνία, στους συμμαθητές και στους φίλους του σχολείου «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2015».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις