ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσλήφθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά … τσίνησαν μόλις είδαν οτι θα μαζεύουν σκουπίδια

Τους χαμογέλασε η τύχη όταν επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 1.586 υποψηφίους για να εργαστούν έστω και για ένα οκτάμηνο στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Τσίνησαν όμως όταν πληροφορήθηκαν ότι θα απασχοληθούν ως συνοδοί απορριμματοφόρων!

Η Υπηρεσία Καθαριότητας για να μην τους απορρίψει τους έβαλε να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποδέχονται τις θέσεις εργασίας ως συνοδοί απορριμματοφόρων σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένη να τους απορρίψει.

Από… κύματα πέρασε η στελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με 39 οκταμηνίτες. Δώδεκα από αυτούς απορρίφθηκαν επειδή είχαν επιλεγεί και ήδη εργάζονται στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, μέσα από προηγούμενη προκήρυξη. Η υπηρεσία κάλεσε να παρουσιαστούν για να αναλάβουν καθήκοντα 12 επιλαχόντες.

Ορισμένοι όμως από αυτούς, μολονότι φέρονται να έχουν ανάγκη το μεροκάματο, έστω και για οκτώ μήνες, λίγο έλειψε να χάσουν την ευκαιρία για εργασία που τους παρουσιάστηκε. Δυσαρεστήθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να εργαστούν ως συνοδοί απορριμματοφόρων και αντέδρασαν. Η Υπηρεσία Καθαριότητας όμως δεν έχει χρόνο για… πολυτέλειες κι έτσι έστειλε τελεσίγραφο στους αντιδρώντες: ή αποδέχεστε τις θέσεις ή πάμε παρακάτω.

Τελικώς, οι επιλαχόντες αποδέχθηκαν την εργασία, για να είναι όμως σίγουρη η υπηρεσία ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, φρόντισε να τους «δέσει» βάζοντάς τους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις.

Εντός των ημερών αναμένονται επιπλέον 30 εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν ως οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων.

(taxydromos.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις