ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτικός «σεισμός» από τις καταγγελίες Χαικάλη και «πόλεμος» ανεξάρτητων βουλευτών

“Τσουνάμι” εξελίξεων στην πολιτική σκηνή μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες “μυρίζει μπαρούτι” και προμηνύει πραγματικά “καυτές” ημέρες.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τα δεκάδες ερωτήματα που προκάλεσε τόσο το μοντάζ του επίμαχου dvd, αλλά και η διαδρομή, του, ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε στο Mega, όπου έδωσε διευκρινίσεις για τις καταγγελίες του περί απόπειρας χρηματισμού.

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Χαϊκάλης στο Mega, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών”.

Ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης ενημερώθηκε για τη μήνυση του πρωθυπουργού, λίγα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόταν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτή τη φορά. Ο ίδιος δήλωσε ότι δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε να κατηγορήσει ούτε τον Σαμαρά ούτε την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούσε να μην καταγγείλει το γεγονός. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας δεν αποκλείεται να ήθελε να θίξει τόσο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και τη χώρα συνολικά.

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη προκάλεσαν έναν “πόλεμο” ανακοινώσεων άνευ προηγούμενου ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συγγρού να αφήνει υπόνοιες για τις συναντήσεις Τσίπρα -Καμμένου όπου βρισκόταν μαζί τους και ο κ. Αποστολόπουλος και τη Κουμουνδούρου να αφήνει αιχμές για ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως μεσάζων, ο κ. Αποστολόπουλος σε γραπτή ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο κατά του κ. Καμμένου τον οποίο χαρακτήρισε μανιώδη showman όσο και κατά του κ. Χαϊκάλη, τον οποίο χαρακτήρισε κωμικό, ενώ για την όλη υπόθεση έκανε λόγο για αστυνομικό σενάριο.

Και ενώ η ατμόσφαιρα στην πολιτική ζωή της χώρας δείχνει να εκτραχύνεται, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήρθε και η κοινή ανακοίνωση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, κ. κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, οι οποίοι άφησαν υπόνοιες για την ψήφο των βουλευτών: Αηδόνη, Ψαριανό, Λυκούδη και Νταβρή, προτείνοντας μάλιστα να μην ψηφίσουν οι συγκεκριμένοι στις τελευταίες ψηφοφορίες.

Και οι 4 βουλευτές απάντησαν με άκρως αυστηρό τρόπο και με εκφράσεις βαριές, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως τις επόμενες ώρες θα κινηθούν νομικά εναντίον τους.

(newsit.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις