ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η «Ανθρωπομάνια» έφερε την πρώτη διαφοροποίηση στη «Συμπαράταξη»

Ως η πρώτη διαφοροποίηση μεταξύ των μελών της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» καταγράφεται η χθεσινοβραδινή σχετικά με την εξάμηνη παράταση της σύμπραξης του δήμου με την ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια».

Η σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Δεληγιάννη υπερψηφίστηκε μεν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά προκάλεσε τρία «όχι» και ένα «παρών» από τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στις λογικές αυτών των συμπράξεων με τις ΜΚΟ, αλλά η δημοτική αρχή προέκρινε την παράταση της συγκεκριμένης σύμπραξης, όπως αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να μην κλείσουν ορισμένες από τις κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες εποχές που διανύει ο τόπος.

Είναι χαρακτηριστική η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι η παράταση της συνεργασίας με την «Ανθρωπομάνια» έως τις 30 Ιουνίου 2015 θα είναι και η τελευταία.

Πάντως οι Γιώργος Κωσταρόπουλος, Δημήτρης Μπαμπαλής και Αννυ Ψάρρα της «Συμπαράταξης» ψήφισαν «ΟΧΙ» εμμένοντας στην προσωπική τους αντίδραση για τις ΜΚΟ, ενώ «παρών» ψήφισε και η Τζένη Γελαλή.

Υπέρ της πρόταση ψήφισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός της «Λαικής Συσπείρωσης» που βέβαια καταψήφισε, αφού είναι γνωστή η αρνητική της στάση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπράξεις.

Μ.Κ.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις