ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προσλήψεις 90 «οχτάμηνων» στην καθαριότητα του δήμου και άλλων 39 ατόμων μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

Την πρόσληψη 90 ατόμων με οχτάμηνη σύμβαση εργασίας στον τομέα της καθαριότητας αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του γνωστοποιήθηκε και η έγκριση για την πρόσληψη 39 ατόμων μέσω του ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου για ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης.

Ειδικότερα, οι πρώτες 90 προσλήψεις αφορούν διαδικασία για την πρόσληψη 110 «οκτάμηνων» που είχε εγκρίνει το 2013 το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, αλλά στα τέλη εκείνου του έτους είχε αποφασίσει να μην ενεργοποιήσει.

Τον Απρίλιο του 2014, η κυβέρνηση είχε με σχετική τροπολογία ορίσει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις μεταφέρονται αυτόματα στην τρέχουσα χρονιά, γεγονός που η νέα δημοτική αρχή έμαθε μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Ετσι, ζήτησε χθες την έγκριση της πρόσληψης 90 από αυτά τα 110 άτομα, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας, στους παιδικούς σταθμούς, άλλες υπηρεσίες του δήμου (ΔΩΛ κλπ.) αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε η «Λαική Συσπείρωση».

Την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο έγινε γνωστή η έγκριση των επιπλέον 39 θέσεων μέσω ΕΣΠΑ που κυριολεκτικά «κυνήγησε» η νέα δημοτική αρχή από τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να ανασάνουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και να ανακουφιστούν οι δημότες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες μέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης βρέθηκε για άλλη μία φορά στην Αθήνα για να πιέσει το υπουργείο.

Οι συγκεκριμένοι 39 υπάλληλοι θα προσληφθούν για ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασής τους για ακόμη ένα.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο πέρασε κατά πλειοψηφία και  πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πάνου Σάπκα για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

(newsroom onlarissa.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις