Παρασκήνιο

“Γαλλικό κλειδί” ο Μάξιμος

“Με τον βουλευτή σας γνωριζόμαστε εδώ και είκοσι χρόνια” αποκάλυψε στους
συνεργάτες του Μάξιμου Χαρακόπουλου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Θεσσαλού πολιτικού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Λάρισας.

Ο Χαρακόπουλος είδε, βεβαίως, και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, το θέμα, όμως, το “τρέχει” ο αρμόδιος γραμματέας και… κακά τα ψέματα, η προσωπική σχέση αναμφίβολα βοηθά.

Άλλωστε ο Μάξιμος, όπως πάντα, πήγε “διαβασμένος” στη συνάντηση έχοντας αναλυτικά στοιχεία από το προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας.

“Δεν μπορεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Καρδίτσας με λιγότερο από το μισό πληθυσμό της Λάρισας και μικρότερο αριθμό συμβάντων να είναι Ά τάξης και ο δικός μας να είναι Β´ τάξης! Δεν ζητούμε χάρη αλλά το δίκιο μας” είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του πρώην υπουργού μαθαίνω ότι προκάλεσε την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών προς την κατεύθυνση που επιθυμούν και οι εδώ πυροσβέστες, καθώς η αναβάθμιση θα σημάνει ενίσχυση των υπηρεσιών της Λάρισας με περισσότερους άνδρες και οχήματα.

Ο Μάξιμος έφυγε απο την Κατεχάκη ικανοποιημένος ακούγοντας τον Βασίλη Κικίλια να δίνει εντολή στους συνεργάτες του για τη διαδικασία έκδοσης του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος.

Γνωρίζοντας καλά την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ που στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό, ο Μάξιμος λειτουργεί ως… γαλλικό κλειδί λύνοντας προβλήματα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις