ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πάτσης κατά Πλεξίδα: τον χαρακτήρισε “τρελό αγόρι”!

Ένα ακόμη στοιχεία που δείχνει πως το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΛ είναι έντονο παρουσίασε ο Ανδρέας Πάτσης, καθώς έκανε γνωστή την απόφασή του να πουλήσει τις μετοχές του στη Νίκη Βόλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης έδειξε αποφασισμένος να βάλε πωλητήριο στην ομάδα, θέτοντας μάλιστα ως τιμή εκκίνησης τις 600.000 ευρώ.

Προθεσμία 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους. Ειδική αναφορά στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε ο Ανδρέας Πάτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ένα. Ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Πλεξίδα, «τρελό αγόρι» ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του για την ομάδα της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του Πλεξίδα, στις οποίες χαρακτήρισε τον Πάτση ασόβαρο επιχειρηματία, ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ Νίκη Βόλου, απάντησε: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις που έκανε το αγόρι. Δεν διαβάζω γιατί ταξιδεύω πολύ λόγω υποχρεώσεων στη Σούπερ Λιγκ».

Αφού οι δημοσιογράφοι του γνωστοποίησαν τις δηλώσεις ο Ανδρέας Πάτσης απάντησε: «Έχει δίκιο να λέει ο Πλεξίδας πως εγώ δεν είμαι σοβαρός γιατί εγώ δεν έχω ρίξει καμία ομάδα με πλαστές εγγυητικές.

Επειδή ο κ. Πλεξίδας θεωρεί του συναφιού σοβαρούς επιχειρηματίες, έχει απόλυτο δίκιο. Ο κ. Πλεξίδας μία ομάδα είχε και την έριξε στα τάρταρα. Διέλυσε ένα σωματείο ιστορικό και προφανώς όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ηθική υπόσταση δεν έχουμε καμία σχέση οι δυο μας.

Το τρελό αγόρι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό όταν μιλάει και όσον αφορά το θέμα της δημοσιότητας αυτός έγινε γνωστός από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις πλαστές εγγυητικές. Το ποιος έχει λεφτά και ποιος δεν έχει φαίνεται από το ποιος κατέθεσε πλαστές εγγυητικές. Εμείς έχουμε κανονικότατες εγγυητικές.

Επειδή είναι πάρα πολύ λίγος για να με κοιτάξει στα μάτια, επειδή δεν είναι καν άντρας γι” αυτό τον λέω τρελό αγόρι, κρυβόταν και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Καλό είναι να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν πει βλακείες γιατί είναι απίστευτα εκτεθειμένος. Η πορεία του και η διαδρομή του είναι γνωστή σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Εγώ φταίω που του έκανα και την τιμή να τον πάρω τηλέφωνο».

Για την ΑΕΛ, είπε:

«Δεν είμαι ούτε κουτός ούτε αφελής. Αν εγώ ήθελα να πάρω μία άλλη ομάδα και να κάνω διαπραγματεύσεις, τι θα έκανα; Δεν θα έδινα κανένα στίγμα δημόσια, θα έκανα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και θα κοίταζα το συμφέρον μου. Το ότι δημοσιοποίησα κάτι, το δημοσιοποίησα με πλήρη συναίσθηση γιατί ήθελα να δείξω πως για μένα τελείωσε αυτό το κεφάλαιο, οριστικά και αμετάκλητα, γιατί εγώ ενδεχομένως να ανοίξω άλλα κεφάλαια στη ζωή μου ή και κανένα γιατί ο Πάτσης δεν είναι αναγκαστικό πως θα ασχολείται εσαεί με το ποδόσφαιρο. Δεν ζει από το ποδόσφαιρο. Δεν τρελάθηκα κιόλας. Η δημοσιοποίηση έδειξε πως διέρρηξα το δεσμό. Εγώ δεν μπλοφάρω. Εγώ παίζω με ανοιχτά χαρτιά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα οριακό σημείο, αδιέξοδο. Είναι στενάχωρο να φτάνω σε αυτό σημείο. Όμως στη ζωή τα πράγματα έτσι έρχονται και πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις. Φθάσαμε σε μια κατάσταση νοσηρή. Κανείς δεν χαίρεται αυτό το δημιούργημα, αυτή την εξέλιξη, αυτή την πορεία. Έτσι κι εγώ, μετά από πολλή σκέψη κι αξιολογώντας όσα συνέβησαν πήρα κάποιες αποφάσεις. Αυτές είναι ότι θα πρέπει να αποχωρήσω από τη Νίκη Βόλου αλλά όχι από τον Βόλο. Είναι μια καταπληκτική πόλη που μου έχει πάρα πολλά.

Η επιχείρηση ανήκει σε εμένα. Οι ομάδες όμως ανήκουν στον λαό τους, όχι στον πρόεδρο. Όταν μιλάω για ποια είναι μεγάλη ομάδα και ή δυναμική φαίνεται στα καλυμμένα καθίσματα, αυτό είναι μια πραγματικότητα, πάρα πολλοί δεν θέλουν να την αποδεχθούν. Ο κάθε κόσμος αποφασίζει για την τύχη και την πορεία της ομάδος, ο κόσμος δείχνει την πορεία. Με το να πας στο γήπεδο, δεν υποστηρίζεις τον Πάτση, αλλά υποστηρίζεις την ομάδα σου.

Είχα πει στον κόσμο ότι έχουμε δύο επιλογές: ή να υποστηρίξουμε την ομάδα ή αν θέλετε από τώρα να την ρίξουμε από τώρα, να απαλλαγούμε όλοι μας από όλα, κι εγώ από τα χρέη των παρελθόντων ετών και εσείς από το άγχος που δεν πάει καλά η ομάδα. Έχουμε μια μερίδα κόσμου που είναι σφοδρότατα δυσαρεστημένη από την ομάδα και τη δική μου διαχείριση, έχουμε μια μερίδα που αποστρέφει το πρόσωπό της από την ομάδα. Είναι δεδομένο ότι με αυτές τις συνθήκες τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε κατάσταση αντιδικίας με τον οποιονδήποτε».

Για το πως θα γίνει η απεμπλοκή του Πάτση από την ΠΑΕ:
«Όταν έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο, δεν το χαρίζεις. Η Νίκη Βόλου πλέον είναι επιχείρηση. Δημιουργήσαμε την ΠΑΕ. Έχουμε μία ΠΑΕ που είναι στο 80% πλήρης εγγράφων, έχει βιβλία ενώ δεν παρέλαβα με ισολογισμούς, έξοδα, έσοδα, έχει τακτοποιημένο μεγάλο μέρος των οφειλών τους και ρυθμισμένο, πληρώνει τις μηνιαίες τις υποχρεώσεις κανονικά.

Έχουμε μια ΠΑΕ στη Σούπερ Λιγκ που σαν επιχείρηση λειτουργεί. Όταν κάναμε την αύξηση του Μ.Κ., τον Δεκέμβριο του 2013 είχε γίνει αξιόλογη μετοχών για 2 εκατομμύρια ευρώ, αυτά στη Φούτμπολ Λιγκ και χωρίς να έχουν ρυθμιστεί τα οικονομικά. Τώρα η ΠΑΕ είναι στη Σούπερ Λιγκ. Προσφέρω το σύνολο των μετοχών μου έναντι 600.000 ευρώ. Όποιος ενδιαφέρεται, να στείλει έγγραφη επιστολή στην ΠΑΕ με τα στοιχεία του και εγγυητική επιστολή 600.000 ευρώ. Υπάρχει μία καταληκτική ημερομηνία 30 ημερών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις