ΛΑΡΙΣΑ

Μάξιμος: Καλός οιωνός η διαφύλαξη της παράδοσης

«Το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να νοιάζονται για την παράδοση και τα θετικά που αυτή έχει να προσφέρει στη σύγχρονη κοινωνία, αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον του τόπου» τόνισε σε δήλωση του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων νομού Λάρισας «Ο Κατσαντώνης».

Κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν το Θεσσαλό πολιτικό για τις δραστηριότητές τους αναφέροντας ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχίσουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αναβιώνουν τα ήθη και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων, μεταφέροντας εικόνες, ακούσματα και ιστορίες που αναδεικνύουν τις αρετές των προγόνων τους στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Χαρακόπουλος τους συνεχάρη για την πετυχημένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Σαρακατσάνο αυθεντικό ερμηνευτή του δημοτικού μας τραγουδιού Κώστα Νάκα, αλλά και για την συνεπή παρουσία του Συνδέσμου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Εκ μέρους του συνδέσμου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Κατσαρός,  ο ταμίας Σπύρος Γκαρέλης και ο υπεύθυνος χορευτικού Χρήστος Χύτας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις