ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα τίμησε τον Μίμη Τάσο Μπουκουβάλα – Αποκαλύφθηκε αναμνηστική στήλη στην πλατεία που φέρει το όνομά του

Περίσσεψε η συγκίνηση αλλά και η μνήμη στην σημερινή σεμνή τελετή αποκάλυψης αναμνηστικής στήλης αφιερωμένης στον αξέχαστο απελευθερωτή της Λάρισας Μίμη Τάσο – Μπουκουβάλα, τον θρυλικό καπετάνιο του ΕΛΑΣ και διοικητή της Μεραρχίας Ιππικού που μπήκε στην ελεύθερη από τους Γερμανούς Λάρισα την 23η Οκτωβρίου 1944.

SANYO DIGITAL CAMERA

Η στήλη κοσμεί από το μεσημέρι της Κυριακής την πλατεία που φέρει το όνομά του, απέναντι ακριβώς από τα διδακτήρια του 3ου και του 41ου δημοτικών σχολείων Λάρισας, μετά από την σχετική πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής.

SANYO DIGITAL CAMERA

Στην τελετή παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν εμφανώς συγκινημένοι, η σύζυγος του καπετάνιου που έφυγε πριν από δύο χρόνια πλήρης ημερών, τα δύο του παιδιά, συγγενείς αλλά και συμπολεμιστές του.

Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Θωμάς Ψύρρας, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αντιδήμαρχοι και πολλοί συμπολίτες.

SANYO DIGITAL CAMERA

Σύντομες ομιλίες έκαναν ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γιώργος Σούλτης, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ. Χασιώτης και η πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, δημοτική σύμβουλος Αννυ Ψάρρα.

SANYO DIGITAL CAMERA

Την αναμνηστική στήλη αποκάλυψε ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο δήμος Λάρισας, ο γιος του θρυλικού καπετάνιου Κώστας, η ΔΗΜΑΡ Λάρισας και η Κομμουνιστική Ανανέωση.

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις