ΛΑΡΙΣΑ

Σε συνέδριο στην Αθήνα μίλησε ο Δημήτρης Γελαλής

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, παραβρέθηκε και χαιρέτησε το συνέδριο Athens Law Forum on Taxation στην Αθήνα.

Το συνέδριο είχε σαν σκοπό την ανάλυση θεμάτων του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα, το φορολογικό περιβάλλον στη χώρα, να αναλύσει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής αναφέρθηκε στα δομικά προβλήματα του φορολογικού συστήματος, όπως η πολυνομία, η ασάφεια και η εκ των υστέρων έκδοση αμέτρητων ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Επίσης στην πλήρη αποδιοργάνωση και υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι οι δυσλειτουργίες του συστήματος εκτρέφουν αφενός τη φοροδιαφυγή που διαλύει κάθε νομιμοποιητική βάση του συστήματος, αφετέρου οδηγεί σε μονομερή κατανομή των φόρων επιβαρύνοντας υπέρμετρα του πολίτες διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Αντί αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ꞉

Α. Απλό, σταθερό, δίκαιο φορολογικό σύστημα ώστε να είναι εύκολη η εφαρμογή και η αφομοίωση του.

Β. Πλήρη επάνδρωση του φορολογικού μηχανισμού και μείωση της γραφειοκρατίας.

Γ. Διαμόρφωση ενός επαρκούς νομοθετικού πλαισίου εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών με παράλληλη ταχύτερη εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων.

Κατέληξε λέγοντας ότι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής απαιτείται κύρια πολιτική βούληση, την οποία η κυβέρνηση δεν διαθέτει, αφού παραμένει προσκολλημένη στα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά δόγματα.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση της χώρας και να υπάρξει ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις