ΛΑΡΙΣΑ

Δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

Δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική, μαζική  εκπαίδευση από τη μία και ποιοτικά αναβαθμισμένη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από την άλλη, είναι οι δύο διακριτοί στόχοι της πρότασης το ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης το απόγευμα της Παρασκευής σε αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.

SANYO DIGITAL CAMERA

Η παρουσίαση της πρότασης έγινε από την υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Καλαμαρά, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ηρώ Διώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας, ο πρόεδρος του τοπικού ΟΕΕ Αιμίλιος Νταγιάννης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Όπως τονίστηκε στη σημερινή εκδήλωση, «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στρατηγικά στην πλήρη αναδιάρθρωση της δομής και του περιεχομένου του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως αυτό διακρίνεται σε τρία επίπεδα. Κάθε επίπεδο παρέχει δωρεάν εκπαίδευση, νοούμενη ως δημόσιο αγαθό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

SANYO DIGITAL CAMERA

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ : Δίχρονη προσχολική αγωγή και δωδεκάχρονη γενική εκπαίδευση με αναβάθμιση του λυκείου ως αυτόνομης μορφωτικής βαθμίδας και με καθιέρωση του Ενιαίου Λυκείου Θεωρίας και Πράξης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ : Μεταλυκειακή Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με αναβάθμιση της σημερινής τεχνολογικής εκπαίδευσης.

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ : Ενιαίος χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας με αναβάθμιση των ΤΕΙ και με Δημόσια Ερευνητικά Κέντρα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις