ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προβλήματα στην αστυνόμευση του νομού επισημαίνουν οι Λαρισαίοι αστυνομικοί

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τις πολύ σημαντικές επισημάνσεις, έρχεται με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Αμπελάκια.

Όπως διαβάζουμε συγκεκριμένα, «με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού και της ληστείας των δύο ηλικιωμένων συμπολιτών μας, στα Αμπελάκια του δήμου Τεμπών, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εύχεται στο συμπολίτη μας και στους οικείους του να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της ζωής του και να αναρρώσει το ταχύτερο δυνατόν.

Δηλώνει επίσης ότι :

Έχουμε θέσει με προηγούμενες γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις μας στα Μ.Μ.Ε. την αναγκαιότητα ενός «Αστυνομικού Καλλικράτη». Ένας δήμος , ένα ισχυρό Αστυνομικό Τμήμα. Δεν είναι δυνατόν το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας να αστυνομεύει στη κυριολεξία σχεδόν το μισό Νομό!!!

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε τα τελευταία δύο (2) χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη και της διοίκησης, σκεφτόμενοι όχι μικροσυνδικαλιστικά αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των  συναδέλφων των περιφερειακών Α.Τ.  και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, να ενισχυθούν αστυνομικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν αφεθεί στη κυριολεξία στη μοίρα τους. Έτσι η δύναμη του Α.Τ. Ραψάνης και της Αγιάς σχεδόν διπλασιάστηκε.

Εννοείται ότι δεν εφησυχάζουμε και η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Σύνθημα μας ήταν και παραμένει «Ασφαλής Αστυνομικός – Ασφαλής Πολίτης». Μεγάλο μας πρόβλημα παραμένει ο παλαιός και κακοσυντηρημένος στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων. Για ακόμη μια φορά ζητούμε από τους συμπολίτες μας, που έχουν τη θέληση και την οικονομική επιφάνεια, να βοηθήσουν στην ανανέωση ή στη συντήρηση του.

Δυστυχώς το περιστατικό στα Αμπελάκια ως συνέχεια της τραγικής δολοφονίας στη Ν. Λεύκη , μας δείχνει ξεκάθαρα ότι έχουμε αύξηση και «αποκέντρωση» της βαριάς εγκληματικότητας γιατί :

Όσο οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που έχουν μόνο δικαιώματα, μερικές φορές περισσότερα από αυτά των νόμιμων πολιτών, τόσο θα αποθρασύνονται.

Όσο η Αστυνομία θα αναλώνεται προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ιδιωτικές εταιρείες (ΠΑΕ-ΚΑΕ), σε παρελάσεις, σε ειρηνικές πορείες, σε διάφορα πάρεργα από επιδόσεις εγγράφων ως έλεγχο λαϊκών αγορών και τραπεζοκαθισμάτων, σε ανούσιες «εξορμήσεις» που ως κύριο στόχο έχουν τη συμπλήρωση των στατιστικών καθώς τα ποσοστά και η αριθμολαγνεία μας έχουν γίνει εφιάλτης, όλα αυτά θα γίνονται σε βάρος της πραγματικής αστυνόμευσης.

Όσο υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος χιλιάδων ταλαίπωρων παράνομων μεταναστών θα υπάρχει αντίστοιχη ανεξέλεγκτη είσοδος δεκάδων ή εκατοντάδων επικίνδυνων κακοποιών.

Όσο αυξάνεται η γραφειοκρατία στην Ελληνική Αστυνομία και ταυτόχρονα δεν υπάρχει ορθή αξιολόγηση και χρήση του προσωπικού. ‘Όσο δε θα υπάρχει σοβαρή πολιτική βούληση για πραγματική αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και όχι αλχημείες σαν του πρώην υπουργού μας που στοίχισαν τόσο όσο χρειαζόταν για να επισκευαζόταν όλα τα ακινητοποιημένα περιπολικά και που ακόμα έχουμε τις παρενέργειες τους, αναγκαστικά θα υπάρχει μείωση των αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι επ’ ουδενί η περιφέρεια μας δεν είναι ανοχύρωτη. Να είναι σίγουροι ότι καθημερινά δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας και ότι επιζητούμε τη συνεργασία τους χωρίς την οποία κάθε προσπάθεια μας θα είναι άκαρπη.

Τέλος έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, οι οποίοι εργάζονται μεθοδικά για τη σύλληψη των ανθρωπόμορφων δραστών και είμαστε σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα των κόπων τους».

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις