ΛΑΡΙΣΑ

Η Ευ. Λιακούλη για την απώλεια της Λένας Γουργιώτη

Η περιφερειακή σύμβουλος σημειώνει σε δήλωση της τα εξής:

«H Λένα Γουργιώτη υπήρξε και θα παραμείνει για πάντα μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία Λαρισαία που υπηρέτησε τον τόπο της, με μοναδική αγάπη και αφοσίωση.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής,  κράτησε  ζωντανό το όραμά της και  με μοναδικούς συμμάχους την αυτοπεποίθηση της βαθιάς γνώσης, το θάρρος της ηγετικής προσωπικότητας, την τόλμη της πρωτοποριακής σκέψης και το πάθος του ανιδιοτελή αγώνα,  κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς του πολιτισμού, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Οσοι τη γνώρισαν από κοντά , διέγνωσαν εξαρχής ένα σπάνιο συνδυασμό χάρης, ανυπόκριτης ευγένειας και σταθερής δυναμικής διεκδίκησης στόχων, που εύκολα εξηγεί όλα όσα  ήταν και όλα όσα πέτυχε .

Η χρονική στιγμή που αυτή η ξεχωριστή Λαρισαία φεύγει , δεν είναι ουδέτερη , ούτε τυχαία.

Είναι η στιγμή που η πόλη της Λάρισας καλείται να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του μέλλοντός της, να πάρει μεγάλες αποφάσεις για την ταυτότητά της, για το ποια πόλη θέλει να γίνει, να αναζητήσει ξανά τις ρίζες και τις αξίες του Πολιτισμού της , να ξαναβρεί τους ανθρώπους της, να ακούσει τους νέους δημιουργούς, να εμπνευστεί ξανά, να δράσει, να αναζωογονηθεί, να βαθύνει..

Η Λένα Γουργιώτη δείχνει το δρόμο .

Με τη ζωή της , τη διαδρομή της και τα ιδανικά που κράτησε μέσα της μέχρι το τέλος, αποτελεί πλέον η ίδια κομμάτι της  ιστορίας  της Λάρισας .

Γι’αυτό ο αποχαιρετισμός , μόνο στιγμιαίος μπορεί να είναι, καθώς η ίδια, με το έργο της,  ανάμεσά μας πάντα θα υπάρχει…»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις