ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις για οικογένειες και κοινό στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Με δράσεις για οικογένειες και κοινό εκτός από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς έρχεται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στη Λάρισα στο Μύλο του Παππά.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υποδέχονται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που ταξιδεύει στην πόλη μας με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς στο Μύλο του Παππά για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί».

Τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.

Τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00

Βιωματική ενημερωτική συνάντηση με όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν

σχετικά με τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και τις προτάσεις αξιοποίησης των προγραμμάτων μετά την υλοποίησή τους.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου και Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00

Διαδραστική έκθεση «ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» ανοιχτή στο κοινό για ηλικίες 3 – 103…. χρόνων.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, από 18:00 – 20:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 4 – 12 χρόνων.

Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία κάθε οικογένειας με άλλες, μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής στοιχείων γύρω από διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Τι σημαίνει για μας “οικογένεια”; Ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς μας; Τι μας ευχαριστεί να κάνουμε μαζί; Πού έχουμε ταξιδέψει; Ποιες ιστορίες γνωρίζουμε για το ταξίδι της οικογένειάς μας στο χρόνο;

Τα μέλη κάθε οικογένειας με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο “ταξιδεύουν” στην κοινή τους πορεία, παίζουν με αντικείμενα από τις συλλογές του Ε.Π.Μ., συνεργάζονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους πρωτότυπο «βιβλίο-λεύκωμα» της οικογένειας, το οποίο και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες – συμμετοχή το τηλ 2410 614449 , 2410287508.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις