ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Ποια πάθηση προμηνύει το μάτωμα των ούλων

Ο οδοντογιατρός μπορεί να αποκαλύψει όχι μόνο την αδυναμία σας στα γλυκά αλλά και σοβαρότερα προβλήματα υγείας που εκδηλώνονται με αλλοιώσεις στα δόντια ή τα ούλα.

Ένα συχνό πρόβλημα είναι το μάτωμα των ούλων, το οποίο δεν οφείλεται πάντοτε στο σκληρό βούρτσισμα.

Η αιμορραγία ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια ή αμέσως μετά το βούρτσισμα αποτελεί συχνά ένδειξη ουλίτιδας, δηλαδή φλεγμονής στα ούλα.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, η ουλίτιδα μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση της περιοδοντίτιδας. Η περιοδοντίτιδα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης στους ιστούς και τα οστά που υποστηρίζουν τα δόντια και τα διατηρούν στη θέση τους.

Στη σοβαρότερη μορφή της, η περιοδοντίτιδα οδηγεί σε εκφύλιση του υποκείμενου οστού στο σαγόνι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα. Έτσι, το δόντι χάνει τη σταθερότητά του.

Για να προλάβετε τις παθήσεις των ούλων, επιβάλλεται να πλένετε συστηματικά τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα. Μην ξεχνάτε επίσης να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες και να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τακτικά ώστε να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

(onmed.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις