ΛΑΡΙΣΑ

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : «Να δει θετικά η Πολιτεία τα αιτήματα των τριτέκνων»

«Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε οδυνηρό βαθμό τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με αποτέλεσμα το ήδη τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας να γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο.

Γι’ αυτό και η Πολιτεία, οφείλει να δει θετικά τα αιτήματα των τριτέκνων, ιδιαίτερα τα θεσμικού χαρακτήρα, που είναι εφικτά» δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την κατάθεση στη βουλή αναφοράς με σειρά αιτημάτων του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λάρισας.

Η αναφορά που απευθύνεται στους υπουργούς: Μεταφορών, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Προνοίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατατέθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Θεσσαλός πολιτικός με το προεδρείο του Συλλόγου στη Λάρισα στις 25 Οκτωβρίου.

Στην αναφορά περιγράφεται σε αδρές γραμμές η δυσχερής κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι τρίτεκνες οικογένειες τα τελευταία χρόνια, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την χώρα. Επίσης, θίγεται το εθνικό πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης της Ελλάδας, και η ανάγκη λήψης μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για την αναστροφή των αρνητικών τάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό οι τρίτεκνοι διεκδικούν την υλοποίηση σειράς προτάσεων-παρεμβάσεων όπως: η ένταξη τους στα μειωμένα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί μετά την ενηλικίωση του παιδιού να δίνεται στα υπόλοιπα τέκνα, η υπαγωγή των τριτέκνων Δημοσίων Υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων-μεταθέσεων, η επαναπρόσληψη των τριτέκνων που είναι σε διαθεσιμότητα, η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων, και η ένταξη τους στην κατηγορία όσων πληρώνουν μειωμένα δημοτικά τέλη.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις