ΑΡΘΡΑ

Οι σημερινοί εχθροί

23 Οκτωβρίου 2014. Εβδομήντα χρόνια από την Απελευθέρωση της Λάρισας. Είναι η μνήμη που μας υποχρεώνει εφτά δεκαετίες μετά να αναλογιστούμε ολόκληρη την ιστορική πορεία και πώς αυτή αποτυπώνεται μέχρι τις μέρες μας. Είναι η ιστορική συνέχεια που επιβάλλει την ορθολογική αποτίμηση. 

Λένε πως «ο λαός που δεν έχει ιστορική μνήμη δεν έχει και μέλλον». Είναι και αυτή μια ακόμα φράση που κατάντησε ένα κλισέ στην πάλη της καθημερινότητας με τον παραλογισμό, που θέριεψε σαν άλλο σύγχρονο τέρας στη χώρα μας.

Μετά από χρόνια αγώνων, αίματος, εξορίας και αντίστασης του λαού μας απέναντι στους πάσης φύσεως κατακτητές, ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε επιτέλους με το παρόν και το μέλλον. Οφείλουμε όλοι μας και ειδικά όσοι διαμορφώνουμε ενεργά τις πολιτικές συνθήκες αυτού του τόπου να κλείσουμε άμεσα όλους τους λογαριασμούς και να θέσουμε τις βάσεις, οδηγώντας τη χώρα με ασφάλεια σε μια νέα εποχή.

Ο λαός μας τα τελευταία χρόνια πάλεψε και παλεύει αδιαμαρτύρητα για να σταθεί όρθιος, απέναντι στη λαίλαπα όλων όσων βρήκαν τη χώρα έρμαιο μέσα στη διεθνή φουρτούνα των αγορών, απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις  των καιρών, και έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας, όχι μόνο φέρει την απόλυτη και καθαρή ευθύνη για τα όσα προηγήθησαν της εθνικής χρεοκοπίας, αλλά και όσα έπονται.

Δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που ακόμα και σήμερα αρέσκονται στο παιχνίδι του λαϊκισμού και σπεύδουν να χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτών, χρησιμοποιώντας τις παλαιοκομματικές πρακτικές που οδήγησαν τον τόπο στην χρεοκοπία. Αυτοί βρίσκονται στο εσωτερικό όλων των παρατάξεων και αυτοί είναι οι σημερινοί εχθροί της χώρας, από τους οποίους πρέπει να απελευθερωθούμε.

Είναι πολλοί επίσης εκείνοι που βοηθούν το έργο των λαϊκιστών πολιτικών, θεωρώντας πως και πάλι θα καταφέρουν να πιάσουν στασίδι στη μεταμνημονιακή εποχή προστατεύοντας τα συμφέροντά τους και μπλοκάροντας την πραγματική εξυγίανση και ανάπτυξη του τόπου. Αυτοί είναι οι σημερινοί εχθροί της χώρας, από τους οποίους πρέπει να απελευθερωθούμε.

Είναι πολλοί επίσης εκείνοι, που προσπαθώντας να μιμηθούν όλους τους προηγούμενους, θεωρούν πως για να «πρωταγωνιστήσουν» οφείλουν να δημιουργήσουν θολούρα και συνθήκες αποπροσανατολισμού στην κοινωνία, και για τον λόγο αυτό εφευρίσκουν άλλους «εχθρούς», ξένους και απροσπέλαστους, προσπαθώντας να στρέψουν τα φώτα αλλού. Αυτοί είναι οι σημερινοί εχθροί της χώρας, από τους οποίους πρέπει να απελευθερωθούμε.

Οι σημερινοί εχθροί της χώρας βρίσκονται μέσα στη χώρα. Είναι όλοι αυτοί που επί δεκαετίες δημιούργησαν τις συνθήκες της χρεοκοπίας, έθεσαν τις βάσεις της πτώχευσης και τώρα αγωνίζονται, τόσο αυτοί, όσο και οι σπόροι τους, να πείσουν πως είναι οι ίδιοι που θα δώσουν και τη λύση. Μεταφέρονται σε συγγενικούς ιδεολογικούς χώρους πολύ εύκολα και παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα, επειδή αντιλαμβάνονται πως ο ιστορικός κύκλος του σοσιαλιστικού τους παρελθόντος έχει κλείσει, με το ΠΑΣΟΚ να κυμαίνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πιάνουν στασίδι λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας έμπρακτα πως η ιδεολογία του παρασιτισμού είναι επικερδής.

Ο λαός μας οφείλει και πάλι να αντισταθεί. Να αντισταθεί σε όλους αυτούς τους εσωτερικούς εχθρούς. Αυτή τη φορά χωρίς όπλα, οδοφράγματα, ιππικό και αίμα. Αυτή τη φορά οφείλει να αντισταθεί κοιτώντας κατάματα την αλήθεια και αναλογιζόμενος το πώς πραγματικά θέλει να ζήσει σ’ αυτό τον μαρτυρικό τόπο. Η επιλογή θα είναι δική του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις