ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επανέφεραν στη ζωή καθηγητή που κατέρρευσε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ανακοπή καρδιάς την ώρα που παρέδιδε μάθημα μουσικής, υπέστη χθες το πρωί, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Εμβρόντητοι έμειναν οι μαθητές, που είδαν τον καθηγητή τους να καταρρέει ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους.

Τον καθηγητή ανέστησαν στην κυριολεξία οι θεράποντες γιατροί. Η καρδιά του ήταν σταματημένη και χρειάστηκε μία ώρα υπεράνθρωπων προσπαθειών για να ξεκινήσει και πάλι να χτυπά.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την τρίτη διδακτική ώρα. Ενώ ο καθηγητής βρισκόταν στην έδρα του και έκανε μάθημα σε μαθητές τμήματος της β’ Λυκείου, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Επικράτησε αναστάτωση. Οι μαθητές έσπευσαν να ειδοποιήσουν τη Διευθύντρια του Σχολείου. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον καθηγητή με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Τον συνόδευσαν δύο υποδιευθυντές.

Το συμβάν δημιούργησε πανικό. Ήρθε η Αστυνομία για να ληφθούν καταθέσεις. Δεν έγινε γνωστό αν ο καθηγητής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Όλα έγιναν ξαφνικά και συγκλόνισαν τόσο τους συναδέλφους του όσο και τους μαθητές.

Τα μαθήματα διακόπηκαν για λίγη ώρα, ωστόσο οι μαθητές και οι καθηγητές κλήθηκαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους για να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής έφθασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, χωρίς σφυγμό. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Επί μία ώρα οι γιατροί έδωσαν τη μάχη για να επαναφέρουν τη λειτουργία της καρδιάς του.

Μόλις έπιασαν τον πρώτο χτύπο, τον διασωλήνωσαν. Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αχιλλοπούλειου, σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την υγεία του καθηγητή.

(taxydromos.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις