ΛΑΡΙΣΑ

Στο Γραμματέα ΥΠΕΚΑ Ν. Ευαγγέλου – Μ. Χαρακόπουλος

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να απενταχθεί το έργο της «Τηλεμετρίας» από το τρέχον ΕΣΠΑ παρείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία -με παρέμβαση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου-, στον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου. Επιπλέον δεσμεύτηκε για την μεταφορά του «Αποχετευτικού Τσαριτσάνης» στο ΣΕΣ που αρχίζει τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη δρομολογήθηκαν λύσεις στα εξής:

Α) Το έργο της «Τηλεμετρίας» που χρηματοδοτείται από το «ΕΠΕΡΑΑ» με προϋπολογισμό 2.700.000 ευρώ «πάγωσε» -όπως και αντίστοιχα έργα σε όλη τη χώρα- ενόψει της γνωμάτευσης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο ερώτημα, αν μπορεί να δημοπρατηθεί ως «έργο προμήθειας» και όχι ως «έργο κατασκευής». Η σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, αναμένεται εντός του επομένου μηνός, οπότε και θα δρομολογηθεί η διαδικασία υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων.

Με την ολοκλήρωση του έργου της «Τηλεμετρίας» ο δήμος Ελασσόνας θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ελέγχει διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να παρεμβαίνει άμεσα επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος των δημοτών.

Β) Κατά τη σύσκεψη ετέθη και το ζήτημα του «Αποχετευτικού Τσαριτσάνης» που έχει απενταχθεί καθώς δεν είχε συμβασιοποιηθεί έως τις 31/05/2014. Τόσο ο δήμαρχος Ελασσόνας όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επέμεναν για τη σπουδαιότητα του έργου στην τοπική κοινωνία, διεκδικώντας την ένταξη του σε πρόγραμμα, με τον Γενικό Γραμματέα να αναλαμβάνει τη δέσμευση , όπως σε συνεργασία με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, διασφαλιστεί η μεταφορά του έργου στο ΣΕΣ που ξεκινά στις αρχές του 2015.

Μετά τις συνάντηση ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Αλεξιάδη, παρουσία του βουλευτή του νομού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου είχε θετική κατάληξη στο σκέλος των όσων ζητημάτων του θέσαμε. Με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και τις ανάγκες των πολιτών οι συναντήσεις με όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις