ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κίνδυνος μπλακ άουτ σε συνοικίες και χωριά της Λάρισας!

Το γεγονός ότι πολλές συνοικίες της Λάρισας, αλλά ακόμα και χωριά ολόκληρα στον νομό κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια βλάβη επισήμαναν χθες συνδικαλιστές της ΕΤΕ – ΔΕΗ, θέτοντας τη διοίκηση της επιχείρησης προ των ευθυνών της ενώπιον των πολιτών.

Όλα αυτά αποτελούν ένα υπαρκτό σενάριο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υλοποιηθεί καθώς στη ΔΕΗ υπάρχει λόγω μνημονίου και περικοπών μεγάλη έλλειψη υλικών στην οποία εάν προστεθεί και η έλλειψη τεχνικού προσωπικού, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο κίνδυνος για πιθανά «μπλακ άουτ» περισσότερο από ορατός!

“Έχουμε”, θα επισημάνουν οι συνδικαλιστές τεχνικοί στη συνέντευξή τους, “μεγάλη έλλειψη υλικού, από κολώνες, μέχρι απλές ασφάλειες για το δίκτυο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια βλάβη, το δίκτυο μπορεί να καταρρεύσει και να έχουμε απανωτές διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά, εργοστάσια, βιοτεχνίες κ.α.

Εμείς, σαν τεχνικοί είχαμε πάρει απόφαση από τις 20 του μήνα να σταματήσουμε να βγάζουμε κλιμάκια για την αποκατάσταση βλαβών και είχαμε ενημερώσει με έγγραφο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης.

Αυτές τις ημέρες είχαμε επαφές με τον τοπικό και περιφερειακό διευθυντή που μας είπαν ότι θα αναζητήσουν υλικά για να τα προμηθευτούν από την τοπική αγορά. Πράγματι ήρθαν ορισμένα υλικά, αναστείλαμε τελικά και εμείς την απόφασή μας, όμως ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός ιδιαίτερα τώρα που έχουμε καιρικά φαινόμενα και τα υλικά δεν επαρκούν…”.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αναλυτικά το έγγραφο που είχε σταλεί στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Ζωντανό μεταξύ άλλων τότε ανέφερε:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο καιρό (8μηνο περίπου) υπάρχει έλλειψη ασφαλειών Μ.Τ. (τηκτά) . Αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη λειτουργία και ασφάλεια του δι-κτύου, του τεχνικού προσωπικού αλλά και σε τρίτους .

Αναλυτικότερα δεν μπορούν να αποκατασταθούν βλάβες μεγάλης εκτάσεως (διακλαδώσεις δικτύου που τροφοδοτούν πολλούς καταναλωτές) είτε πελάτες μεγάλης ισχύος (παροχές Μ.Τ. βιομηχανίες – εργοστάσια κ.λπ.)

Αυτό το θεωρούμε αδιανόητο για μια εταιρία που έπρεπε να αποτελεί πρότυπο στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα παρέχει άριστες υπηρεσίες στους πολίτες, θα λειτουργεί και θα αναπτύσσει το δίκτυο σύμφωνα με τα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών και γενικά θα εξασφαλίζει τη μέγιστη ικανοποίηση των χρηστών του δικτύου , των εργαζομένων, των συνεργατών, των μετόχων και γενικά του κοινωνικού συνόλου.

Για τον λόγο αυτό συλλογιζόμενοι αποφασίζουμε από Δευτέρα 20/10/14 δεν θα αποκαθιστούμε βλάβες λόγω έλλειψης ασφαλειών (τηκτά) με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετοί καταναλωτές χωρίς ρεύμα. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι η έλλειψη ασφαλειών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και λειτουργίας του δικτύου ( δεν τοποθετούνται τα κατάλληλα τηκτά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιλογική συνεργασία των μέσων ζεύξεως ) στο τεχνικό προσωπικό αλλά και σε τρίτους.

Παρακαλούμε τη Διεύθυνση για την ταχύτατη και άμεση προμήθεια με ασφάλειες Μ.Τ. , και επι-φυλασσόμαστε για κάθε άλλη ενέργεια».

(Ρεπορτάζ του Δημήτρη Βάλλα στην εφημερίδα «Ελευθερία») 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις