ΛΑΡΙΣΑ

Ένα διαφορετικό βραβείο για τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Στο  πλαίσιο της  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε τη 2η εβδομάδα του Οκτώβρη ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το κάθε σχολείο μπορεί να διαθέσει μια μέρα για να ενεργοποιήσει το μαθητικό δυναμικό του δίνοντας του την ευκαιρία να επιλέξει τον τρόπο που θα δραστηριοποιηθεί. Οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν  ανάμεσα σε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση σωστών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 10ο Γυμνάσιο απέστειλε πρόσκληση στην εθελοντική ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας,  που ασχολείται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σώζω Σπόρους», την οποία και αποδέχτηκαν συμμετέχοντας ενεργά στις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του σχολείου.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών επισκέπτονταν το σχολείο. Ήδη από την περσινή χρονιά μια ομάδα μαθητών κάτω από τη συνεχή επίβλεψη κι αμέριστη υποστήριξη των καθηγητών τους και του διευθυντή του σχολείου είχαν πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα μέσα στον αύλειο σχολικό χώρο. Καλλιέργησαν παραδοσιακούς σπόρους φτιάχνοντας το δικό τους κατάδικό τους λαχανόκηπο. Τους σπόρους τους προμηθεύτηκαν από την τράπεζα σπόρων των Εν.ΠοΛ  αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τους τρόπους σποράς και φροντίδας των σπορόφυτων μέχρι την οριστική φύτευσή τους στο χώρο που είχαν προετοιμάσει κατάλληλα για να δεχτεί να νέα φυτά.

Οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την εθελοντική ομάδα των ενεργών πολιτών και τους επιφύλαξαν μια έκπληξη. Μια επίσημη απονομή ενός διαφορετικού βραβείου από αυτά που όλοι μας έχουμε συνηθίσει να δίνονται. Χαρούμενες φωνές, χειροκροτήματα και η απονομή μέσα στο λαχανόκηπό τους. Το βραβείο το κουβαλούσαν με υπερηφάνεια και προσοχή  λες και ήταν κάτι εύθραυστα πολύτιμο. Ο θησαυρός τους και η τρανή απόδειξη των κόπων τους, μια πανέμορφη κολοκύθα σαν αυτή του παραμυθιού και μια λευκή μελιτζάνα!

Μια καινούρια ομάδα μαθητών ανέλαβε να συνεχίσει το έργο των συμμαθητών τους, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνέχισαν να φροντίζουν τον λαχανόκηπό τους και κατά το διάστημα του καλοκαιριού, φυτεύοντας αυτή τη φορά σπόρους χειμωνιάτικων λαχανικών και η ιστορία συνεχίζεται, αφού την άνοιξη θα έχουν την χαρά να καλλιεργήσουν σπόρους από την δική τους τράπεζα σπόρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις