ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ : «Καινούριο πάρτι ξεκινάει με τις νέες Ενώσεις»!

Μετά τα όσα έγιναν γνωστά το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ατασθαλίες στις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, επιβεβαιώθηκε και με τη βούλα η ΠΑΣΥ που δημιουργήθηκε ακριβώς στον αντίποδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο κ. Μπούτας τόνισε ότι οι κ. κ. Καραμίχας, Ανέστης και Πεβερέτος, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, έπαιζαν με τα χρήματα των αγροτών τον ρόλο του δούρειου ίππου στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα από το 1996 και μετά.

Οι κύριοι αυτοί έστησαν τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και σήμερα που το σύστημα δεν τους χρειάζεται «αποκαλύπτονται» όσα είχαν συμβεί, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής επεσήμανε πάντως ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο που θα καταδικάσει τους ενόχους, ενώ τόνισε ότι από πίσω αυτές οι οργανώσεις είχαν τις ενώσεις, τόσο τις παλιές όσο και τις νέες.

Τον ίδιο ρόλο έπαιζαν και θα συνεχίσουν να παίζουν τόσο ο κ. Σιδερόπουλος στη Λάρισα όσο και ο κ. Γιαννακός στην Καρδίτσα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε οτι οι περιουσίες των παλιών ενώσεων είτε πέρασαν στην Πειραιώς αν είχαν χρέη είτε στις νέες ενώσεις, οπότε καινούριο πάρτι ξεκινάει!

Αφού παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, όπως αποφασίστηκαν στην κυριακάτικη σύσκεψη του οργάνου, ο Βαγγέλης Μπούτας αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας.

Όπως τόνισε, τόσο το υπουργείο όσο και οι περιφερειάρχες όπως και ο κ. Αγοραστός κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί ενώ μιλούν για αποζημιώσεις, δεν λένε ποιοι θα τις πάρουν, πότε θα τις πάρουν και πόσο θα είναι το ποσό που θα πάρουν.

(newsroom onlarissa.gr)     

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις