ΛΑΡΙΣΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, θα παραστεί σήμερα Τρίτη 21/10/2014, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, στις 8 μ.μ, ζητώντας να συζητήσει προ ημερησίας διάταξης το παρακάτω υπόμνημα με τα αιτήματα ανακούφισης των ανέργων.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Είναι γνωστό ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε και του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, βυθίζουν όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχεια.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αγωνίζεται να σταματήσουν να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, προκειμένου να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι καπιταλιστές. Αγωνίζεται για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας προς όφελος της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, απορρίπτοντας την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών τους που τους κατάντησαν άνεργους και φτωχούς, διεκδικεί ένα πλαίσιο άμεσων αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και των οικογενειών τους, τόσο απο την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος, όσο και από τις δημοτικές αρχές και την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας.

 

Σε ότι αφορά τη Δήμο Τυρνάβου, διεκδικούμε πέρα από την στήριξη των γενικότερων αιτημάτων μας προς την κυβέρνηση, να δώσει λύσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα εξής αιτήματα:

 

Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, στους άνεργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).

Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν. 

Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Δωρεάν εγγραφή και φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων στη Δημοτική Σχολή Μουσικής.

Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 € και 100 τ.μ για το ζευγάρι).

Δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και υγιεινής σε ανέργους, απλήρωτους, μερικώς απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Καμία απόλυση συμβασιούχων, αλλά μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, να πληρώνεται κάθε μήνα και να έχει πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών όπου δεν υπάρχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις