ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Σπύρος Ζαγοραίος

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και ερμηνευτής Σπύρος Ζαγοραίος.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο από το Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο (Γούβα) στο Παγκράτι, στις 23 Ιουνίου του 1928. Στην ηλικία των 15 ετών είχε ένα ατύχημα το οποίο του άφησε μια αναπηρία η οποία τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Παίζοντας με τους συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή έσκασε μια χειροβομβίδα κι ακρωτηριάστηκε το ένα του χέρι.

Το γεγονός αυτό δεν τον πτόησε και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την μεγάλη του αγάπη το λαϊκό τραγούδι. Τα πρώτα του βήματα στον χώρο έγιναν το 1952 στην Αθήνα και λίγο μετά ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Παντρεύτηκε και έκανε ντουέτο με την σύζυγο του Ζωή, ζευγάρι  που ήταν από τα πλέον επιτυχημένα της εποχής του.

Εκτός από τις εμφανίσεις του στα πιο γνωστά μαγαζιά της νύχτας πραγματοποίησε πολλές περιοδείες στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν Έλληνες μετανάστες. Τα τελευταία χρόνια έμενε στο Αιγάλεω και στην ίδια περιοχή είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο «Εντελαμαγκέν», στο οποίο εμφανιζόταν έως και πρόσφατα.

Έβγαλε 32 δίσκους και του ανήκουν μερικά από τα πιο αγαπημένα  τραγούδια του λαϊκού ρεπερτορίου (Προσευχή, Εντε λα μαγκέ, Ένα πιτσιρίκι, Εκεί που μένουν οι νεκροί, ‘Όλες είσαστε ίδιες, Ο κούκλος).

(antenna.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις