ΑΡΘΡΑ

Η κατάσταση έχει ξεφύγει…

Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της ομαλότητας, πυροδοτεί το κλίμα με ακραίο και ανεύθυνο τρόπο!

Τα στελέχη και οι κλακαδόροι της, που έχουν το προνόμιο τα τακτής φιλοξενίας στα μέσα ενημέρωσης εξαπολύουν μύδρους κατά της αντιπολίτευσης και κατά των πολιτών που δεν ικανοποιούν τις δημοσκοπικές τους επιθυμίες! Απειλούν ότι θα μεταφέρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θα αδειάσουν τα ΑΤΜ’s των τραπεζών, κινδυνολογώντας ασύστολα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη οικονομίας μας. Κατά κανόνα, σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη, το επίπεδο του διαλόγου, διαμορφώνεται από τους πολιτικούς σχηματισμούς που κυβερνούν.

Φυσικά, όλη η πολιτική τάξη πρέπει να συμβάλλει σ’ αυτό, αλλά κυρίως αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουν να επαναφέρουν το διάλογο της αντιπαράθεσης σε  πολιτισμένα πλαίσια. Η πολιτική ζωή της χώρας δε πρέπει να λειτουργεί με τέτοιου τύπου αθλιότητες, οι οποίες την υποβιβάζουν σε επίπεδο «χαμαιτυπείου». Η προκλητική συμπεριφορά και οι ακραίες δηλώσεις των ακροδεξιών στοιχείων, που εισχώρησαν στις τάξεις της κυβέρνησης, δίνουν τον τόνο των ημερών, εκτιμώντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν αναχώματα ανάσχεσης της δημοσκοπικής φθοράς τους.

Είναι φανερό ότι αυτά έχουν και μια επιπλέον εξήγηση! Ο οδικός χάρτης που είχε επιμελώς σχεδιασθεί για το διάστημα μέχρι την διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όχι μόνο δεν τους βγαίνει, αλλά δημιουργεί και σημαντικά προβλήματα στην οικονομία. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι μπρος – πίσω και στηρίζονται στις λάθος στρατηγική που εφαρμόζει με τις διμερείς επαφές και σχέσεις, μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου και Αθήνας-Ουάσιγκτον (ΔΝΤ). Με τον τρόπο αυτό εγκλωβίστηκε, στην πολιτική «οικονομικού εργαστηρίου», που εκών-άκων εφαρμόζει, σιγοντάροντας στο κερδοσκοπικό παιχνίδι, που επαναλαμβάνεται τις τελευταίες μέρες στα χρηματιστήρια.

Τώρα ειδικά, που αρχίζει και δημιουργείται έστω, ένα χαλαρό μέτωπο στη νότια Ευρώπη, με πρωταγωνιστές την Ιταλία και Γαλλία, οι οποίες επιδιώκουν αλλαγή πολιτικής, απέναντι στη σφιχτή πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας, που επέβαλε η άκαμπτη πολιτική της Γερμανίας, εμείς είμαστε προσκολλημένοι στο άρμα της Μέρκελ-Σόιμπλε, και επιπλήττουμε ταυτόχρονα παραδοσιακά συμμαχικές χώρες, που έχουν ανάλογα προβλήματα όπως η Γαλλία, όπου δια στόματος κ. Γκίκα Χαρδούβελη συστήνουμε ότι, «δεν πρέπει να χαλαρώσουν την οικονομική πολιτική τους».

Ενώ δηλαδή, η εθελοδουλία ορισμένων χωρών αρχίζει και υποχωρεί, εδώ με ευθύνη των κυβερνώντων επικρατεί ο άκρατος κομματικός εγωισμός. Συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εκδικούνται  τις δημοσκοπήσεις. Αγνοούν όμως,  ότι δημιουργούν ανεπανόρθωτη ζημιά στη οικονομία, χωρίς να σέβονται τις θυσίες, στις οποίες υποβάλλεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία.

Αρθρο του Νικ. Καλιακούδα, Οικονομολόγου

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις