ΛΑΡΙΣΑ

Ένταση, ύβρεις και αποχωρήσεις στη συνέλευση του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ

Μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Η συνέλευση αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε «κανονικά», κάτω από συνθήκες όμως που ελάχιστα τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα στο δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Το βράδυ, αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα για την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

SANYO DIGITAL CAMERA

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ζήτησαν να πάρουν μέρος στη συνέλευση και να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι του σωματείου καθώς το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται σε μια γραφειοκρατικά αβλεψία, κάτι που το προεδρείο της συνέλευσης δεν αποδέχθηκε τονίζοντας ότι έτσι υπερασπίζεται τη νομιμότητα, ενώ δεν έγινε δεκτή ούτε η πρόταση να ψηφίσουν τα μέλη της συνέλευσης για τη μοίρα των αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ.

SANYO DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει παράταση της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ώστε να εκλέξουν κανονικά και νόμιμα αντιπροσώπους τόσο η ΕΛΜΕ όσο και τα υπόλοιπα σωματεία της δύναμης του Τμήματος, πρόταση που επίσης δεν έγινε δεκτή προκαλώντας την αποχώρηση της παράταξης από την όλη διαδικασία.

Εντέλει, οφθαλμοφανώς αποδυναμωμένη, η συνέλευση ξεκίνησε «κανονικά», αν και κανέναν δεν ευχαρίστησαν οι εντάσεις, οι ύβρεις συνδικαλιστών προς συναδέλφους τους, οι χειροδικίες που αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και οι ομαδικές αποχωρήσεις αντιπροσώπων.

Ως κατακλείδα σε όσα παρακολούθησε ενεός ο δημοσιογράφος, σημειώνει το ερώτημα μέλους της συνέλευσης «πώς θα … διαμαρτυρηθούν από κοινού οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» την Πέμπτη στο σχετικό συλλαλητήριο…

Μενέλαος Κατσαμπέλας   

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις