ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από το Χάρλεμ στη Λάρισα! Μαθήματα Lindy Hop στο Χορίαμβο!

Θέλεις να μάθεις να χορεύεις στο ρυθμό της swingJazzμε τις αξεπέραστες μουσικές του LouisArmstrong, της EllaFitzgerald, της BillyHoliday, των Count Basie, Benny Goodman, Cab Calloway και των άλλων θρύλων της χρυσής εποχής της Jazz;Σε αυτούς τους ρυθμούς χορεύεται το Lindy Hop!

Είναι ο πρώτος χορός της Swingμουσικής ‘σε ζευγάρια’ που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 και έφερε μια πραγματική επανάσταση!  Στο διάσημο SavoyBallroom και στο CottonClub για πρώτη φορά μαύροι και λευκοί χορεύανε στον ίδιο χώρο συνδυάζοντας αφρικάνικες και ευρωπαϊκές παραδόσεις ξεπερνώντας τα στερεότυπα, το ρατσισμό και την οικονομική κρίση, δημιουργώντας μια χορευτική έκρηξη αισιοδοξίας!

Με κύρια χαρακτηριστικά την ένταση, το χιούμορ, την ισορροπία και τον αυτοσχεδιασμό, το lindyhop έγινε ο πιο ενεργητικός και διασκεδαστικός κοινωνικός χορός! Κατάφερε να συνδυάσει τη συγκίνηση και τις τελετουργικές κινήσεις των Bluesμε τον ξέφρενο ρυθμό του Charleston, ενώ έβαλε τις βάσεις για μια σειρά από διάσημους χορούς που ακολούθησαν, όπως το BoogieWoogie, το Jitterbug, το Balboa, το Jive, το Rock ‘n Roll και πολύ αργότερα το Hip Hop!

Το lindyhopόχι μόνο ξεσήκωνε τον κόσμο καθημερινά στα αυτοσχέδια πάρτυ, στους δρόμους και τα κλαμπ της Αμερικής και της Ευρώπης, αλλά μας χάρισε και μερικές από τις καλύτερες performanceκαι χορογραφίες που έγιναν ποτέ στα θέατρα του Broadway και στα μεγάλα στούντιο του Hollywood.

Έναν αιώνα μετά, το Lindy Hop αναβιώνει, εξελίσσεται και χορεύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην Ελλάδα έφτασε πριν από 8 χρόνια με ποδήλατο από την Ελβετία! ο MichaelWidmer γνώρισε τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν τους LindyHopGreece, την ομάδα που ανέδειξε τους swingχορούς στην Ελλάδα και έχει κερδίσει πλέον διεθνή φήμη και αναγνώριση! Από την ομάδα προέκυψαν μαθητές που σήμερα διδάσκουν στη Ξάνθη, τη Καβάλα, τη Δράμα, το Βόλο και τη Λάρισα.

Στη πόλη μας, έχει ήδη δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια η ομάδα LindyhopLA που χορεύει σε στέκια και πάρτυ, ενώ από το Νοέμβριο, στο φιλόξενο χώρο του Χορίαμβου, αρχίζουν για πρώτη φορά οργανωμένα μαθήματα, με τον Γιώργο Μεταξιώτη και την υποστήριξη των LindyHopGreece! Ξεκινάμε με δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου στις 20:30 και αμέσως μετά, πάρτυ στη κεντρική αίθουσα του Χορίαμβου με swingμουσική και χορό!!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις