ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγοραστός: Τα συγχαρητήρια για μία πορεία κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά

Κατερίνα Παπακώστα και Ευαγγελία Λιακούλη συνεχάρησαν δια ζώσης τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από την προχθεσινή εντυπωσιακή εκδήλωση εγκαινίων του νεοκλασικού στην οδό Μανωλάκη, εκεί όπου πλέον στεγάζεται το “Εργαστήρι Ζωής” του ΟΚΑΝΑ “Ορφέας”.

Η πρόεδρος του Οργανισμού μάλιστα, Ευαγγελία Λιακούλη, φρόντισε δημοσίως κατά τον χαιρετισμό της, να δώσει την ευχή “σιδερένιος” στον Κώστα Αγοραστό.

Και μάλλον πέτυχε διάνα, αφού ο Λαρισαίος περιφερειάρχης διατηρεί δια πυρός και… σιδήρου μία ανοδική πορεία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και φυσικά απέναντι στον κατήφορο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Τι παιχνίδι όμως του επιφύλασσε η ζωή, ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ως… όνειρο. Μετά την αδυναμία να επανεκλεγεί το 2009 στη βουλή (καίτοι κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 30.000 ψήφους) λόγω του… καταποντισμού της Νέας Δημοκρατίας και του γνωστού “λεφτά υπάρχουν” από το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν ότι το πολιτικό μέλλον του Κώστα Αγοραστού θα ήταν δυσοίωνο.

Ο ίδιος όμως φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη. Όχι μόνον τόλμησε να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε έναν ολοκαίνουριο θεσμό, αυτόν της αιρετής περιφέρειας, αλλά πέτυχε να ανατρέψει τα κατ’ αρχάς αρνητικά προγνωστικά κόντρα στον Απόστολο Παπατόλια (οι πρώτες μετρήσεις έδιναν διψήφια διαφορά υπέρ του πρώην νομάρχη Μαγνησίας) και να γράψει ιστορία ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η συνέχεια λίγο – πολύ αναμενόμενη, αφού οι εντυπωσιακή βελτίωση στις επιδόσεις σε ότι αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με το πρότερο καθεστώς των διορισμένων διοικήσεων, κατέστησε στην περιφέρεια ως το μοναδικό φορέα που συνέχισε απρόσκοπτα να παράγει έργο, μεσούσης της κρίσης.

Έτσι, η επανεκλογή τον περασμένο Μάιο ήρθε με φυσικό τρόπο και ακόμη πιο αβίαστα ήρθε η – εξίσου ιστορική – εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης.

Το ρητό “πώς τα φέρνει η ζωή” σίγουρα χωράει στην παραπάνω ιστορία, αλλά για όσους ξέρουν τα… χιλιόμετρα που γράφει μέρα – νύχτα το κοντέρ του περιφερειάρχη στην αυτοδιοίκηση, μάλλον είναι περιττό…

Ιανός

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις