ΛΑΡΙΣΑ

Στο Βελιγράδι για τη χειροτονία Επισκόπου ο Ιγνάτιος

Στο Βελιγράδι και το Novisand της Σερβίας ταξίδεψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος το σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου προκειμένου να παραστεί στο μεγάλο μήνυμα και στην χειροτονία του θεοφιλεστάτου εψηφισμένου επισκόπου ΕΓΓΡΑΣ κ. Ιερωνύμου που έλαβε χώρα στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Novisand παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου και της σερβικής ιεραρχίας.

Από την εκκλησιά της Ελλάδος παρέστησαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλιού κ. Αθηναγόρας και Κίτρους κ. Γεώργιος καθώς και αρκετοί πατέρες και πιστοί χριστιανοί καθώς ο νέος επίσκοπος τυγχάνει ελληνομαθής, αγαπά πολύ την Ελλάδα έζησε σε αυτήν και ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στην θεολογική σχολή του πανεπιστήμιου της Αθήνας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος είχε συνάντηση και συνομιλία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο καθώς και με τον οικείο επίσκοπο Σεβασμιώτατο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο Μπούλοβιτς με τον οποίο γνωρίζονται εκ χρόνων ικανών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πνευματικό έργο και την προσφορά του τόσο στην εκκλησιά της Σερβίας όσο και στα θεολογικά γράμματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις