ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προκαταρκτική έρευνα κατά του Απόστολου Καλογιάννη ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Μαζί και με τους δημάρχους Πάτρας, Χαλανδρίου, Νίκαιας Ρέντη και Ζωγράφου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πέντε δήμαρχοι έχουν τελέσει τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με έγγραφό της προς τον διευθύνοντα της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, καθώς και τους διευθύνοντες των εισαγγελιών Εφετών Πειραιά, Πατρών και Λάρισας.

Η εισαγγελέας έχει διαβιβάσει στους προϊστάμενους των εισαγγελιών και τα σχετικά έγγραφα που της απέστειλε ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την άρνηση των πέντε δημάρχων οι οποίοι φέρονται να αρνούνται την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης έστειλε στην κυρία Κουτζαμάνη πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους πέντε επικεφαλής δημοτικών αρχών που αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για τους δημάρχους: Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Ύστερα από την άρνηση των πέντε αυτών δημάρχων να συνεργαστούν με τους ελεγκτές – επιθεωρητές ήταν αναμενόμενη η κίνηση του κ. Μητσοτάκη, καθώς είχε προαναγγελθεί.

Διαβάστε την παραγγελία της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Προς τους
 
1) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
2) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
3) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών
4) κα Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης

Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί.

Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

(protothema.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις