ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για το δρόμο Φάρσαλα-Δομοκός

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την συνέχιση των έργων σε τμήματα του οδικού άξονα «Δομοκός-Ν. Μοναστήρι», της Ε.Ο. Λαμίας-Καρδίτσας, έλαβε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.   Η απάντηση δόθηκε στον κ. Χαρακόπουλο, μετά από σχετική ερώτησή του στη Βουλή για την πορεία των έργων στο συγκεκριμένο δρόμο, ώστε να επιτευχθεί και η ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων των Φαρσάλων από και προς την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ), στο υποτμήμα «Δομοκός-Πουρνάρι» έχουν διευθετηθεί τα προβλήματα που προκάλεσαν καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος, και πλέον ο ανάδοχος προχωρά στην εκπόνηση των μελετών τεχνικών έργων (γεφυρών), οι οποίες αποτελούν και το μόνο υπολειπόμενο συμβατικό αντικείμενο. Στην απάντησή αναφέρεται ως χρόνος ολοκλήρωσης της σύμβασης ο Ιούνιος 2015.

Επίσης, σε επισυναπτόμενο έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναφέρεται επίσης ότι για αρχαιολογικούς λόγους δεν είχε εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη για τμήμα δρόμου στη θέση «Κομμένο Τζαμί». Για το τμήμα αυτό έχει προβλεφθεί ποσό 95.000 ευρώ για τη σύνταξη νέας μελέτης παράκαμψης της αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχής.

Τέλος, στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζεται πως έχει ανατεθεί νέα μελέτη και για παράκαμψη «Μεταλλείου Δομοκού» (μήκους περίπου 900 μέτρων), που εξαιρέθηκε επίσης για αρχαιολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις