ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Kinsey, ας μιλήσουμε για το σεξ» θα προβληθεί αύριο στη δημόσια βιβλιοθήκη

Προβολή  ταινίας αύριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη « βραδιά ερευνητή».

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του πρώην εντομολόγου Άλφρεντ Κίνσεϊ (1894-1956), του οποίου οι επιστημονικές έρευνες πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων, συντάραξαν την πουριτανική Αμερική του μεταπολέμου. Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που ακόμα και σήμερα προκαλεί αντιδράσεις στους κύκλους της συντηρητικής Αμερικής. Η ταινία απευθύνεται σε θεατές άνω των 17 ετών.

Την ταινία θα προλογίσει ο πρόεδρος της επιτροπής Κινηματογράφου του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αρτινός.

Θα ακολουθήσει Masterclass  και συζήτηση με το κοινό την οποία θα συντονίσει ο ίδιος ο κ. Αρτινός.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

H ταινία «Kinsey» προβάλλεται στα πλαίσια της βραδιάς του ερευνητή  που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26η Σεπτεμβρίου 2014 και στην Ελλάδα σε εννέα πόλεις. Το γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,του Δήμου Λαρισαίων – συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης η οποία για το έτος 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη .

Τις ημέρες που προηγούνται της εκδήλωσης δηλαδή από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας» θα προβάλλονται ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Artfools.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις