ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε «ειδική εκκαθάριση» τα Σ/Μ Λάρισα

Δεκτή η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας – Αρχίζει νέος κύκλος επαφών με αγοραστές

Θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο των δικαστικών εξελίξεων για τα «Σ/Μ Λάρισα» καθώς η απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας στην αίτηση υπαγωγής της εταιρίας σε ειδική εκκαθάριση έγινε δεκτή.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που απεγκλωβίζει την επιχείρηση από το «βραχνά» των δικαστικών  περιπετειών, δίνοντας τον αναγκαίο χρόνο για να επανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Η απόφαση που επισήμως θα εκδοθεί τη Δευτέρα, έγινε χθες γνωστή και είναι προσωρινή καθώς η κύρια δίκη για την εξέταση του αιτήματος θα γίνει, όπως ορίστηκε, στις 14 Οκτωβρίου.

Με δεδομένη την «πρωτόδικη» απόφαση, θεωρείται πιθανό ότι και στην κύρια δίκη η αίτηση υπαγωγής της λαρισινής εταιρίας, στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα θα γίνει οριστικά δεκτή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Κατ΄ αρχήν για όσο χρονικό διάστημα δοθεί και όσο θα διαρκεί η εκκαθάριση της εταιρίας «παγώνουν» οι δικαστικές εκκρεμότητες της εταιρίας και όλες οι αγωγές  και διεκδικήσεις κατά αυτής. Αν δεν γινόταν δεκτή η αίτηση τότε η επιχείρηση θα έπρεπε να διαχειριστεί  την πτώχευση και τη χρεοκοπία της…

Δευτερευόντως, η εταιρία θα πάρει το χρόνο της και να διαπραγματευθεί με όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας και να αρχίσει νέο κύκλο επαφών μαζί τους.  Όπως αποκάλυψε η «Ε» εκτός του Λαρισαίου επιχειρηματία, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από τέσσερις γνωστές πανελλαδικής εμβέλειας αλυσίδες του κλάδου.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Να σημειώσουμε πως ο δικηγόρος της πλειοψηφίας των μετόχων κ. Αθ. Ψάλτης, ο οποίος κατέθεσε την αίτηση, μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση, έκανε λόγο «για θετικότατη εξέλιξη που αντανακλά στη διορατικότητα των δικαστικών, που έδειξαν να κατανοούν ένα μείζον πρόβλημα που δεν είναι μόνο επιχειρηματικό αλλά και κοινωνικό».

Ανάλογη θέση πήρε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, τονίζοντας πως «είναι μια απόφαση – ανάσα για την επιβίωσης της επιχείρησης. Τώρα πλέον μπορεί να διαχειριστεί τα ζητήματά της από ευνοϊκή θέση…»

(Ρεπορτάζ του Γιώργου Νούλη στην εφημερίδα «Ελευθερία»)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις