ΛΑΡΙΣΑ

Με διαφανείς διαδικασίες οι «διμηνίτες» στους παιδικούς σταθμούς

Για «μήνυμα ενός άλλου ήθους και αντίληψης» έκανε λόγο ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης

Στην εξέταση των ενστάσεων βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι διαδικασίες πρόσληψης των 68 «διμηνιτών» που θα στελεχώσουν από την ερχόμενη εβδομάδα τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τουλάχιστο μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, όταν δηλαδή θα εγκρίνει το υπουργείο περίπου 15 επιπλέον στις 16 προσλήψεις που ήδη ενέκρινε και εγκριθούν επίσης περίπου 200 νέες θέσεις μέσω του ΕΣΠΑ.

Δίνοντας δείγματα του νέου ήθους και αντίληψης σε αντίστοιχες διαδικασίες που θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή, ο Απόστολος Καλογιάννης κάλεσε σήμερα τόσο τα ΜΜΕ όσο και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ελέγξουν τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά των περίπου 300 συμπολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και την κατάταξη πριν αυτή δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής πάντως εκπρόσωπο στη διαδικασία έστειλε η «Νέα Αρχή» της Ρένας Καραλαριώτου, τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πράπα και η «Λάρισα Πόλη του Αύριο» του Κώστα Τζανακούλη, τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Μαμάκο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί, τόσο σε νηπιαγωγούς ή βρεφονηπιοκόμους, όσο και σε μαγείρισσες ή καθαρίστριες.

Δήλωσε επίσης ότι τελικά το πιθανότερο είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις ανακουφίζοντας τις οικογένειες της Λάρισας, ενώ υπενθύμισε ότι από φέτος δεν ισχύει η προπληρωμή των δύο πρώτων μηνών ούτε η καταβολή ενός ποσού για την αγορά γραφικής ύλης στους σταθμούς.

Εντωμεταξύ, η επικοινωνία του δημάρχου με το υπουργείο Εσωτερικών είναι συνεχής και την προσεχή εβδομάδα ο κ. Καλογιάννης πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου στην Αθήνα τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ντόλιο.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει τις δύο τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα και με απόλυτη διαφάνεια η δύσκολη διαδικασία των προσλήψεων.

(newsroom onlarissa.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις