ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκη με 2-1 για την ΑΕΛ στο φιλικό με την Παναχαϊκή

Μετά το φιλικό με την ΑΕΚ η ΑΕΛ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αντιμετώπισε την ομάδα της Παναϊκή στο AEL FC ARENA. Αυτή τη φορά οι «βυσσινί» κατάφεραν να πανηγυρίσουν και το τρίποντο μετά την επιστροφή τους στο «σπίτι» τους με σκορ 2 – 1.

Το γήπεδο αν και η αγορά ήταν «κλειστή» είχε εμφανώς λιγότερο κόσμο, καθώς δεν άνοιξαν και άλλες οι θύρες για τον κόσμο. Παράλληλα και ο «μουντός» καιρός με τη βροχή μάλλον δεν βοήθησε. Τα τέρματα για την ομάδα της ΑΕΛ πέτυχε ο Ηλίας Αναστασάκος, ενώ αυτό της Παναχαϊκής ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Θανάσης Πατινιώτης.

Ακόμα μία καλή εμφάνιση του Μπιλά που είναι αρκετά κινητικός και δείχνει ότι θέλει να «πάρει» μία θέση για τη βασική εντεκάδα, όπως και τα δύο ακραία μπακ που βοηθούσαν και στο επιθετικό παιχνίδι. Πολύ καλός και ο Στεφανίδης που πέρασε στο δεύτερο μέρος. Θέλει δουλειά ακόμα η ομάδα στην άμυνα.

ΔΕΙΝΟΠΑΠΠΑΣ

«Κρύα» ατμόσφαιρα χωρίς πολλά – πολλά

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν πρωτίστως το ρυθμό τους στον αγώνα. Με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάθετες μπαλιές από πίσω στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι από τα πλάγια χρησιμοποιώντας και τους δύο ακραίους αμυντικούς Μουλόπουλο και Κοντοδήμο.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου να μην έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο ένα μακρινό σουτ του Μασούρα στο 14ο λεπτό, με την μπάλα όμως να περνά αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακούτση που έδειξε να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

ΔΕΙΝΟΠΑΠΠΑΣ

Ο δραστήριος Μπιλά και το Γκολ!

Και ενώ το παιχνίδι δεν είχε κάποια μεγάλη φάση η ΑΕΛ ήταν αυτή που στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος δεν απομάκρυνε σωστά με τον Μπαρούτα να δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα, από την άλλη ο Μπιλά που σε όλα τα φιλικά δείχνει αρκετά δραστήριος, έκλεψε τη μπάλα και από τα δεξιά έβγαλε συρτή σέντρα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Αναστασάκος με κοντινή προβολή έκανε το 1 – 0.

Οι παίκτες του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου μάλιστα έφτασαν και πάλι κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα λίγα λεπτά μετά. Συγκεκριμένα στο 26′ ο Κοντοδήμος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν πάνω στο… Φορνέρ που «ζύγισε» το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Καρακούτση.

DSC_0092 copy

Ο Πατινιώτης «εκδικήθηκε» και τα δοκάρια της ΑΕΛ

Ο Πατινιώτης άφησε και αυτός το στίγμα του ένα λεπτό μετά τη χαμένη φάση της ΑΕΛ. Οι «Αχαιοί»κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να απομακρύνουν τη μπάλα έξω από την περιοχή, εκεί που όμως περίμενε ο πρώην «βυσσινί» για να νικήσει με δυνατό σουτ τον Καρακούτση και αφού η μπάλα βρήκε και σε κάποια σώματα, για να ισοφαρίσει σε 1 – 1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στον αγώνα στο 37′ όταν ο Φορνέρ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μελισσάς κέρδισε τους αντιπάλους στον αέρα, πήρε και την κεφαλιά, αλλά το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου του στέρησε το γκολ. Με τον ίδιο παίκτη να στέκεται και δεύτερη φορά άτυχος όταν μετά από νέο φάουλ του Πινδώνη και πάλι στο δεύτερο δοκάρι ο κεντρικός αμυντικός αυτή τη φορά είδε να τον σταματά το οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ - ΔΕΙΝΟΠΑΠΠΑΣ

Μπιλά στο πρέσινγκ, Αναστασάκος στο τελείωμα

Το προβάδισμα πήραν και πάλι οι «βυσσινί» λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Οι ποδοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου πίεσαν ψηλά την άμυνα της Παναχαϊκής, με τον Μπιλά να κλέβει τη μπάλα και να την δίνει στον Αναστασάκο που με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2 – 1, φάση που σημειώθηκε στο 41ο λεπτό.

ΦΑΟΥΛ ΕΣΠΙΝ - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

Από την άλλη ο Εσπίν είδε το τέρμα που κατάφερε να πετύχει να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ στο 43′. Όταν ο κεντρικός αμυντικός πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής Μπουμαρσόπουλος «σφύριξε» παράβαση για επαφή του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάτι που όμως δεν ίσχυε καθώς τον Παπαδόπουλο παρεμπόδισε αμυντικός του, όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία. Το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2 – 1.

Από την πλευρά τους οι Πατρινοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 80ο λεπτό, όταν ο Μασούρας έφυγε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας, αλλά από πλάγια θέση το σουτ που δοκίμασε δεν είχε ευτυχή κατάληξη με τη μπάλα να περνά άουτ, πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Καρακούτση.

ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ

Δεύτερο ημίχρονο συμπερασμάτων

Μπορεί να συμπληρώθηκε μία ώρα αγώνα στο παιχνίδι, αλλά η πρώτη φάση που σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άκρως χορταστική. Αρχικά ο Πινδώνης πέρασε τρεις παίκτες από τα δεξιά , δίνοντας την μπάλα έξω στον Φορνέρ, ο Ισπανός έδωσε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου ο Στεφανίδης άφησε έξυπνα τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια και να φτάσει στον Ηλία Αναστάκο, που με ωραίο «σκάψιμο» είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, τρίτο για τους «βυσσινί» στο 61ο λεπτό.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΛ άλλαξε και το σχηματισμό της παίζοντας με δύο επιθετικούς, ένα σύστημα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο να βγάζει σημαντικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα της ομάδας και τη θέση των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που είχε να επιδείξει το παιχνίδι μέχρι το τέλος ήταν ένα σουτ του Στεφανίδη, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον νίκησε.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Καρακούτσης, Μουλόπουλος, Εσπίν, Μελισσσάς, Κοντοδήμος, Τσεμπερίδης, Πινδώνης, Φορνέρ (85′ Μπαλογιάννης), Δεινόπαπας (50′ Στεφανίδης), Μπιλά, Αναστασάκος (73′ Γκούρτσας).

Παναχαϊκή (Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος): Παπαδόπουλος, Χούσας, Μπαρούτας (46′ Χαρτσιάς), Κάργας, Σούλης, Αναστασόπουλος, Στεργίδης, Πατινιώτης (83′ Σαμπατάκος), Κωστούλας (75′ Μαζιώτης), Πλέγας (64′ Τρίγκας), Μασούρας (46′ Σκερλετίδης).

IMG_4199 copy

Διαιτητικό Κουαρτέτο
Μπουμαρσόπουλος, Καραμπούλας, Καρακώστας 40ς: Βλιώρας.

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις