ΛΑΡΙΣΑ

Με λεωφορεία στη ΔΕΘ το Σάββατο οι Λαρισαίοι δημόσιοι υπάλληλοι

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της συμπρωτεύουσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “η Κυβέρνηση  συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.

Με  το  Ν. 4250/14 εισάγει στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» – Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:

Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας (απολύσεις)
Β. Την κατάργηση Δομών και Υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικών (Υπηρεσιών Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιας Εκπαίδευσης, Υπηρεσιών των ΟΤΑ)
Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου, η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Λάρισας αποφάσισε   τη   συμμετοχή   στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο   που οργανώνουν  ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ το Σάββατο 6-09-2014 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους  να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 2.30 μ.μ. από το Ωδείο Λάρισας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις