ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επεισοδιακή η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου – εντάσεις, χημικά και αποχωρήσεις (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εντάσεις και επεισόδια πριν και κατά την τελετή ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Ωδείο για την ορκωμοσία του ο προφυλακισμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο βουλευτής μπήκε στο δημοτικό ωδείο από την πίσω πόρτα επευφημούμενος από μέλη της Χρυσής Αυγής και φωνάζοντας “ζήτω η Χρυσή Αυγή”.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

dol5

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΧΕΣ… ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ

Την ίδια ώρα, κατά μήκος της οδού Κύπρου στο ύψος της πλατείας Λαού, είχαν στηθεί δύο “στρατόπεδα”, περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής και πλήθος αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται στη μέση.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συνθήματα με άντρες της αστυνομίας να στέκονται ανάμεσά τους, ενώ ακολούθησαν επεισόδια με την αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης αλλά και δακρυγόνων που δημιούργησαν προβλήματα αναπνοής στους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων και περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και δημοσιογράφοι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

dol3

dol4

dol6

dol7

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Εξίσου επεισοδιακή όμως ήταν και η ορκωμοσία του χρυσαυγίτη βουλευτή ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού ωδείου κρατώντας αγκαλιά την – μόλις μερικών μηνών – κόρη του.

Δακρυσμένος μπήκε στην αίθουσα του Ωδείου ο Ηλιόπουλος ενώ στη θέα του, μερίδα του κοινού – υποστηρικτές της χρυσής αυγής που είχαν μπει στο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία που νωρίτερα είχαν απορρίψει σχετικό αίτημα τους – ξέσπασε σε χειροκροτήματα και άρχισε να φωνάζει το σύνθημα «όχι φυλακές, για τους εθνικιστές».

«Ζήτω η Ελλάδα» ήταν η αντίδραση του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κρατούσε στην αγκαλιά του την μερικών μηνών κόρη του.

«Η Ελλάδα θα νικήσει, το δίκιο θα νικήσει» είπε μόλις υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα της ορκωμοσίας του στο τέλος της τελετής.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν και η σύζυγός του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

iliopoulos kori orkomosia

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Αποχώρησαν από την διαδικασία και δεν ορκίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, καταγγέλλοντας μάλιστα μετ’ επιτάσεως τόσο την αστυνομία για τη χρήση χημικών και βίας που οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών, όσο και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό επειδή επέτρεψε την παρουσία χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

SANYO DIGITAL CAMERA

Αφού απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τον περιφερειάρχη, η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρώ Διώτη δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη σήμερα στη Λάρισα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αφού χτυπήθηκαν από την αστυνομία πολίτες που ήθελαν απλά να παραστούν στη διαδικασία, ενώ επετράπη η είσοδος σε χρυσαυγίτες.

Την τεράστια πολιτική ευθύνη για το γεγονός έχει ο περιφερειάρχης που προτίμησε να γίνει η ορκωμοσία με τα ΜΑΤ απέξω και την Χρυσή Αυγή μέσα».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθης Ντούρος δήλωσε ότι «ο Μπαλτάκος ζει και βασιλεύει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Θα απομονώσουμε τα σχέδια της περιφέρειας και θα τσακίσουμε την φασιστική απειλή».

SANYO DIGITAL CAMERA

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος επίσης δεν παρέστη στην τελετή της ορκωμοσίας τονίζοντας ότι απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο θα έπρεπε να ήταν ολόκληρη η πόλη, ενώ ανέφερε ότι και η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Από την ορκωμοσία αποχώρησε και ο Βαγγέλης Μπούτας της «Λαικής Συσπείρωσης», χωρίς όμως να προβεί σε κάποια δήλωση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Ως “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αφήνοντας να εννοηθεί πως έπραξαν ότι είχαν προαναγγείλλει τις προηγούμενες ημέρες. “Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και έμπαινε όποιος ήθελε μέσα. Εγώ προσωπικά βγήκα τρεις φορές έξω και κάλεσα τους περιφερειακούς συμβούλους να έρθουν μέσα και να ορκιστούν” ήταν η απάντηση του κ. Αγοραστού ο οποίος αφενός παρέπεμψε στην ορκωμοσία της βουλής όπου όπως είπε “ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε μαζί με χρυσαυγίτες” αλλά και άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της αστυνομίας (“αυτά να τα δει η αστυνομία” είπε στην ομιλία του για την παρουσία των χρυσαυγιτών εντός της αίθουσας).

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Επεισοδιακή όμως ήταν η ορκωμοσία αφού μερίδα του κοινού που βρέθηκε στην αίθουσα – προφανώς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής – διέκοπταν συνεχώς με συνθήματα υπέρ των φυλακισμένων βουλευτών και στελεχών του κόμματος και ύβρεις κατά της πολιτικής ζωής του τόπου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος – Μενέλαος Κατσαμπέλας | ΦΩΤΟ – VIDEO: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις