ΛΑΡΙΣΑ

Κατάργηση της απελευθέρωσης των απολύσεων στα ΚΤΕΛ ζητά η Ηρώ Διώτη

Ερώτηση σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ, επαναφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διάταξη για αναιτιολόγητες απολύσεις της παραγράφου του Ν. 4199/2013 που δεν ψηφίστηκε, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών, 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη, ζητώντας την κατάργησή του.

Όπως τονίζουν, «με το ΠΔ 94/2014 δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και στους μετόχους των ΚΤΕΛ να απολύουν οδηγούς χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία.  Το π.δ. 94/2014 τροποποιεί το παλαιότερο π.δ. 246/2006. Η παρ. 2 του άρθρου 26 που καταργεί το νέο ΠΔ αφορά στους λόγους απόλυσης των οδηγών. Πρόκειται, δηλαδή, επί της ουσίας για απελευθέρωση των απολύσεων καθώς αυτές θα μπορούν να γίνονται χωρίς να απαιτείται η συνδρομή κάποιου συγκεκριμένου λόγου».

«Είναι προφανές ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση των σημερινώνεργαζομένων με νέους υποαμειβομένους εργαζόμενους των 511 ευρώ» σημειώνουν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι «είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η ανεργία προσεγγίζει το 30% να θεσμοθετούνται νέοι τρόποι διευκόλυνσης των απολύσεων θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 10.000 εργαζομένων που αυτή τη στιγμή εργάζονται στα ΚΤΕΛ».

Οι βουλευτές ζήτησαν τις άμεσες ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργών «προκειμένου να καταργηθεί άμεσα το ΠΔ 94/2014 που απελευθερώνει τις απολύσεις των οδηγών ΚΤΕΛ», θέτοντας ζήτημα προκλητικής παράκαμψης της Βουλής εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού πρόκειται για αδιαφορία της απέναντι σε «εκπεφρασμένη βούληση της, μια και τη ρύθμιση αυτή δεν την αποδέχθηκαν ούτε καν οι βουλευτές των 2 κομμάτων της συγκυβέρνησης, με συνέπεια να αποσυρθεί τον Οκτώβριο του 2013 η σχετική παράγραφος του 4199/2013 με το ίδιο περιεχόμενο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις