ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ασπίδα προστασίας για τους επαγγελματίες από το Επιμελητήριο και το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων για την αντιμετώπιση των οφειλών των μελών του Επιμελητηρίου προς τον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ.

Την συνεργασία ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «οι οφειλές των εμπόρων – ελ. επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ έχουν γίνει θηλιά και κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις εκατοντάδες έμποροι του ν. Λάρισας.

Οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίες (οφειλές) σε συνδυασμό με τις οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες συνθέτουν ένα άκρως απογοητευτικό και απαισιόδοξο τοπίο για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Υπολογίζεται πως 6.000 έμποροι μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας είναι ανασφάλιστοι, τους έχει διακοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια εν τούτοις αυτή η περίθαλψη αναζητείται από τον ΟΑΕΕ με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Σ΄ αυτήν την δύσκολη – για εκατοντάδες ελ επαγγελματίες – κατάσταση το Επιμελητήριο Λάρισας στέκεται αρωγός στα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και μαζί με το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ παρέχουν ασπίδα προστασίας.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Λάρισας θα καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της προσφυγής που θα καταθέσει το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στα αρμόδια Δικαστήρια με αίτημα την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας αλλά και την πρόσθετη παρέμβαση που θα ασκήσει υπέρ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος και κατά του ΟΑΕΕ στις 22-10-2014 στο Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα την διαγραφή χρεών λόγω μη παρασχεθείσης υπηρεσίας δηλαδή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δυστυχώς ο ΟΑΕΕ χρεώνει υπηρεσίες και τις αξιώνει ΧΩΡΙΣ να τις έχει παράσχει. Αυτή η τακτική είναι παράνομη, καταχρηστική, αντισυνταγματική διότι αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας αλλά αντίκειται και στο άρθρο 169 της Συνθήκης για την λειτουργία της Ε.Ε. το οποίο προβλέπει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στην προστασία της υγείας των καταναλωτών».

Με αυτήν την πρακτική όμως που εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ αφ’ ενός αξιώνει χρηματικά ποσά τα οποία δεν οφείλονται λόγω μη παρασχεθείσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων καταναλωτών οι οποίοι ΔΕΝ έχουν πρόσβαση σε σοβαρή περίπτωση ασθενείας στην δημόσια ιατρική περίθαλψη.

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα τελευταία χρόνια πάντα στο πλευρό των καταναλωτών ξεκίνησε με την συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ και με την σημαντικότατη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λάρισας κατά του ΤΕΒΕ για τους ελ. επαγγελματίες  του ν. Λάρισας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον Οργανισμό».

Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στην οδό Απόλλωνος αρ. 9 (2ος όροφος) και τηλ. 2410-538080, e-mail: inkathessalias@gmail.com

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις