ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στην Αυστραλία για να σώσει τον αδερφό του ο Βαγγέλης Μόρας

Ο Βαγγέλης Μόρας βρίσκεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση δωρεάς μυελού των οστών, μόσχευμα που προορίζεται για τον αδελφό του.

Ο Λαρισαίος διεθνής αμυντικός Βαγγέλης Μόρας, βρίσκεται στην Αυστραλία προκειμένου να βοηθήσει τον αδελφό του Δημήτρη στην περιπέτεια υγείας που περνά, καθώς πάσχει από λευχαιμία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, «Νέος Κόσμος», ο Βαγγέλης Μόρας στις 2 Αυγούστου θα υποβληθεί σε επέμβαση στο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης, κατά την οποία θα δωρίσει μυελό των οστών, μόσχευμα το οποίο στη συνέχεια, θα δοθεί στον αδελφό του Δημήτρη.

Η ιστορία του Δημήτρη Μόρα, συγκίνησε και κινητοποίησε ιδιαίτερα την ελληνική παροικία της Μελβούρνης, που από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με λευχαιμία, στάθηκε στο πλευρό του, βοηθώντας με ερανικές προσπάθειες να καλυφθεί μέρος των εξόδων νοσηλείας του.

Ο 32χρονος Δημήτρης Μόρας ήρθε για διακοπές στην Αυστραλία τον Μάρτιο. Ωστόσο, μία εντελώς απρόοπτη και ξαφνική αδιαθεσία στάθηκε η αιτία να επισκεφθεί το νοσοκομείο Alfred. Η διάγνωση των γιατρών ήταν καταπέλτης για τον αδερφό του διεθνούς αμυντικού. Μετά τις σχετικές εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από λευχαιμία.

Ο Δημήτρης εισήλθε στο νοσοκομείο στις 7 Απριλίου και επειδή οι γιατροί που τον παρακολουθούν έκριναν επικίνδυνη έως απαγορευτική για την υγεία του άτυχου νέου οποιαδήποτε μετακίνηση, μέχρι σήμερα παραμένει εκεί.

Η ελληνική παροικία της Μελβούρνης στάθηκε στο πλευρό του Δημήτρη, αλλά και των γονιών του, που έσπευσαν στην Αυστραλία για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους.

Οι θεράποντες γιατροί του Δημήτρη αποφάνθηκαν ότι η μόνη σωτηρία για τον 32χρονο ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Στο κάλεσμα των γιατρών για την ανεύρεση του μοσχεύματος σωτηρίας, ανταποκρίθηκε άμεσα ο αδερφός του, Βαγγέλης, ο οποίος, μετά από τις σχετικές εξετάσεις στην Αθήνα, αποδείχθηκε συμβατός δότης.

Μάλιστα, επειδή η κατάσταση του Δημήτρη, που αυτό το χρονικό διάστημα δέχθηκε χημειοθεραπείες, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, η μετάβαση του αδερφού του Βαγγέλη, στην Αυστραλία για να δώσει το σωτήριο μόσχευμα, ήταν εσπευσμένη.

Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας και της Βερόνα, έφτασε στη Μελβούρνη πριν από λίγες μέρες και θα παραμείνει στη Μελβούρνη έως τις 4 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ιταλία.

Την περασμένη Δευτέρα ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, εκτός από το νοσοκομείο που επισκέπτεται κάθε μέρα, επισκέφθηκε και το ελληνικό Κολλέγιο Oakleigh Grammar, που βρίσκεται στο Oakleigh της Μελβούρνης, και συναντήθηκε με μαθητές και δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι, ομολογουμένως, τον αποθέωσαν.

(sport24/ «Νέος Κόσμος»)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις