ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υπαιτιότητα της νταλίκας δείχνει το πόρισμα για το τραγικό τροχαίο στην Λάρισας – Βόλου

Αστυνομικοί της Τροχαίας και πραγματογνώμονες συνεχίζουν να συμπληρώνουν το παζλ του φοβερού πολύνεκρου

Ανάμεσα στα συντρίμμια συνεχίζονται να αναζητούνται όλες οι απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το πολύνεκρο τροχαίο στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου, ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, με τρία νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και διορισμένων πραγματογνωμόνων συνεχίζουν τις έρευνες τους, εξετάζοντας κάθε πτυχή.

Οι πρώτες ενδείξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις για τα αίτια πρόκλησης του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος: η νταλίκα κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και «θέρισε» το ΙΧ αυτοκίνητο και τις ζωές των τριών νέων.

Το μεγάλο όχημα ήταν εκείνο, το οποίο στο σημείο της μεγάλης τραγωδίας, ενώ κινούνταν με κατεύθυνση το Βόλο, μεταφέροντας φορτίο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η υπαιτιότητα του φορτηγού για τα όσα ακολούθησαν άρχισε πλέον να ξεκαθαρίζει.

Πρόκειται για τις πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι οποίες συμπληρώνουν μέρα με την ημέρα το πόρισμα, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη την τελική του μορφή.

Το ΙΧ αυτοκίνητο, από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες του οποίου ανασύρθηκαν τα άψυχα σώματα τριών νέων παιδιών, κινούνταν κανονικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (προς Λάρισα) και δεν παρέκλινε της πορείας του.

Η νταλίκα που κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο μετά τη σφοδρή σύγκρουση κατέληξε εκτός του οδοστρώματος και μάλιστα με το μπροστινό μέρος του αντίθετα από την κατεύθυνση που είχε.

Τα στοιχεία έχουν μιλήσει για τα αίτια της τραγωδίας, που σκόρπισε το θρήνο και οι πρώτες ενδείξεις βρίσκονται ήδη σε γνώση των εισαγγελικών αρχών.

Ωστόσο, το πόρισμα δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς δεν έχει λάβει την τελική του μορφή. Αστυνομικοί και πραγματογνώμονες συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες.

Φως από τον ταχογράφο

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, αναμένεται η αποκρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχογράφου, ο οποίος θα σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η εργαστηριακή ανάλυση θα δώσει κάθε απάντηση σχετικά με την ταχύτητα, τη στιγμή της σύγκρουσης, της νταλίκας, ενώ θα αποκαλύψει όλη τη διαδρομή, καθώς καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κίνηση του οχήματος, αλλά και τις στιγμές που παρέμεινε στη διάρκεια της διαδρομής ακινητοποιημένη για την ξεκούραση του οδηγού.

Τα τελικά συμπεράσματα των αστυνομικών από τη μία, που έχουν χρεωθεί με τις έρευνες της μεγάλης υπόθεσης και των πραγματογνωμόνων – υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών από την άλλη, οι οποίοι έχουν διοριστεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας θα συνθέσουν το τελικό πόρισμα, το οποίο θα παραδοθεί στα χέρια εισαγγελέα.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας.

Το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα και τραγικά για την Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών, την αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 έτους, τα δύο παιδιά οικογένειας από το Στεφανοβίκειο και τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο.

Η νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία αγγελούδια.

Ο χάρος παραμόνευε κάτω από τις ρόδες της νταλίκας τα τρία νεαρά παιδιά, που κατευθύνονταν με το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας VW Polo, που οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδερφές. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο.

Μουσικός με λατρεία στην κιθάρα η 18χρονη Ιωάννα, μέλος της Μουσικής Σχολής, συμμετείχε το μοιραίο βράδυ σε πολιτιστική μουσική εκδήλωση στο Ριζόμυλο.

Οι δύο αδερφές, μετά το τέλος της εκδήλωσης, πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Στεφανοβίκειο και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του Φίλιππου.

Τρία χιλιόμετρα ήταν συνολικά η απόσταση από το ένα χωριό στο άλλο και μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα εκείνα που τους χώριζαν από το πατρικό τους, όταν ο ανατριχιαστικός ήχος της σφοδρής σύγκρουσης της νταλίκας με το ΙΧ αυτοκίνητο, ακούστηκε μέχρι το Στεφανοβίκειο και άρχισε να αποκαλύπτει το μέγεθος μιας τραγωδίας χωρίς προηγούμενο.

(Ρεπορτάζ της Βάσως Σαμακοβλή στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις