ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο υποτροφίες από τη σχολή Σταυράκου

Το 22ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών και η έγκριτη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ» απένειμαν δύο υποτροφίες για δωρεάν τριετείς σπουδές χωρίς καταβολή διδάκτρων στο τμήμα σκηνοθεσίας.

Οι υποτροφίες απονέμονται στα πλαίσια λειτουργίας του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών εδώ και είκοσι δύο συναπτά έτη, στη μνήμη του ιδρυτή της Σχολής Λυκούργου Σταυράκου.  Τριάντα σπουδαστές από τη Λάρισα έχουν επωφεληθεί από αυτή την προσφορά.

Τις φετινές υποτροφίες κέρδισαν δύο πολύ αξιόλογες νεαρές Λαρισαίες. Πρόκειται για την Θάλεια Σακαλή, φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Αθηνών με επταετείς σπουδές στο εικαστικό εργαστήρι της Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή στη Λάρισα, καθώς και συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του εργαστηρίου.

Παρακολουθεί επίσης μαθήματα ραπτικής-πατρόν στο THEIA LAB. Η 18χρονη Μαρία Συμεωνίδου είναι η δεύτερη υπότροφος. Παρά το νεαρόν της ηλικίας της, η  Μαρία έχει δουλέψει ήδη εθελοντικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και στο ταμείο του Θεάτρου Τεχνών.

Πρόκειται να φοιτήσει στην Ανωτάτη  Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Ιστορίας Τέχνης, αφού έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα μόρια στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις