ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τρόμαξε κι ο Επίτροπος Χαν από τα πολλά και ακριβά διόδια στην Ελλάδα!

Στόχος της Θεσσαλίας από το νέο ΕΣΠΑ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τονίστηκε σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και της Περιφέρειας

Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να ζήσει επί προσωπικού το αδιανόητο καθεστώς διοδίων στη χώρα είχε πρόσφατα ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη περιοδεία στην Θεσσαλία.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οδήγησε ο ίδιος πρόσφατα από τα σύνορα με την ΦΥΡΟΜ μέχρι την Αθήνα και πλήρωσε συνολικά 30 ευρώ σε … 11 σταθμούς διοδίων!

Ο κ. Χαν τόνισε ότι το γεγονός είναι τουλάχιστο υπερβολικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή το χθεσινό τραγικό τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή τριών νέων ανθρώπων.

SANYO DIGITAL CAMERA

Εκτίμησε περαιτέρω ότι είναι δύσκολο να αλλάξει ο σημερινός σχεδιασμός για τα διόδια και τους εθνικούς δρόμους, αλλά αναρωτήθηκε τι ωφελούν οι οδικοί άξονες αν η κατασκευή τους δεν μπορεί να φέρνει έσοδα!

Μιλώντας ειδικότερα για την Θεσσαλία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι ο στόχος για την δημοσιονομική περίοδο 2014 – 2020 είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω εστίασης σε τέσσερις συγκεκριμένους κλάδους προτεραιότητας και ειδικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα, τη βιομηχανία μετάλλου, τον ποιοτικό τουρισμό και την Υγεία.

Ειδικότερα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Γιοχάνες Χαν τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο νέο ΕΣΠΑ διπλασιάζει τα διατιθέμενα κονδύλια για την ενίσχυσή τους από 70 σε 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, επισημαίνοντας ότι η μη ύπαρξή της μέχρι σήμερα αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα!

Ο Γιοχάνες Χαν τόνισε επιπρόσθετα ότι στο πλαίσιο του ΣΕΣ δίνεται βαρύτητα στη διαφάνεια την οποία θα μπορεί να ελέγξει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, ενώ δεν θέλησε να τοποθετηθεί στο ερώτημα περί ανάγκης απομείωσης του ελληνικού χρέους.

SANYO DIGITAL CAMERA

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΕΛΑΛΗΣ – ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, ένταση προκλήθηκε με την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γελαλή και του ανεξάρτητου Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο γιατί δεν τους δόθηκε ο λόγος για να τοποθετηθούν.

Αργότερα, διευκρινίστηκε από τους διοργανωτές ότι αυτό συνέβη αποκλειστικά για λόγους περιορισμένου χρόνου.

Ρεπορτάζ : Μενέλαος Κατσαμπέλας / Φωτογραφίες : onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις