ΘΕΣΣΑΛΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σοβαρή καταγγελία Αγοραστού: Δεν επιτρέπουν βελτιώσεις στην παλιά εθνική για να μη γίνει ανταγωνιστική στα διόδια!

“Τους ζητάμε χρήματα ή αρμοδιότητα για παρεμβάσεις αλλά δεν μας επιτρέπουν” εξηγεί ο περιφερειάρχης.

Με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του Στεφανοβικείου της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του astra το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Κώστας Αγοραστός εξήγησε πως “ο δρόμος αυτός καθίσταται πιο επικίνδυνος λόγω του κόστους των διοδίων με αποτέλεσμα να περνάνε πάρα πολλά φορτηγά από εκεί” και για το λόγο αυτό η περιφέρεια έχει από καιρό ζητήσει ή μείωση του κόστους των διοδίων ή να αλλάξουν θέση τα διόδια.

Αυτό που εξοργίζει όμως είναι η άρνηση του αρμόδιου υπουργείου για τη συγκεκριμένη οδό, να επιτρέψει στην περιφέρεια να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις ασφάλειας “γιατί φοβούνται μη γίνει ανταγωνιστικός ο δρόμος” στη νέα εθνική οδό, δηλαδή στα διόδια, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης!

“Από το 2013 έχουμε ζητήσει χρήματα που δε μας έδωσαν, ζητήσαμε όμως να μας δώσουν το δικαίωμα να κάνουμε παρεμβάσεις ασφάλειας σε αυτό το δρόμο {…} Φοβούνται μη γίνει ανταγωνιστική η οδός και γι’ αυτό δε μας δίνουν το δικαίωμα. Αντί να το λένε αυτό, κατηγορούν άλλους για να φύγει από πάνω τους η ευθύνη” κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις