ΑΡΘΡΑ

Γιατί ;

Ένα πελώριο «γιατί» βασανίζει απ’ άκρου εις άκρου την ανθρωπότητα.

17η μέρα σήμερα, και πάνω από 600 τα θύματα, από την εισβολή των ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Άμαχος πληθυσμός και ιδίως μικρά παιδιά, που έπαιζαν αμέριμνα στις παραλίες, στα σχολεία και στις γειτονιές. Παλαιστίνη!

Ένας πολύπαθος λαός που δεκαετίες τώρα, παλεύει για την επιβίωσή του. Απροστάτευτος από τη διεθνή κοινότητα, καταπιεσμένος και ανασφαλής ζει το δικό του δράμα, ψάχνοντας τη δικαίωση και την αυτοδιάθεσή του. Η βαρβαρότητα και το μίσος έχει «καθίσει» για τα καλά, στη Λωρίδα της Γάζας!

Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης. Πρόκειται για πραγματική γενοκτονία που όμοιά της, συναντά κανείς στις φασιστικές θηριωδίες που ακολουθούνταν στη κατοχή, από τα Χιτλερικά στρατεύματα!

Η περιοχή γέμισε εκατόμβες αμάχων. Παρ’ όλα αυτά, οι εκφραστές της διεθνούς κοινότητας μένουν απαθείς, μπροστά στο διαρκές και στυγερό αυτό έγκλημα, που συντελείται στη περιοχή…

Μέρα με τη μέρα, η περιοχή μετατρέπεται σε ένα απέραντο νεκροταφείο αθώων ψυχών, που το “λάθος” στη ζωή τους είναι ότι γεννήθηκαν Παλαιστίνιοι.

Ούτε μια ώρα δε κράτησε η ανθρωπιστική εκεχειρία, που είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των τραυματιών από την περιοχή.

Μιλάμε για την απόλυτη κτηνωδία και κανένας από τη κυβέρνησή μας δεν βγάζει μιλιά, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα, μόνιμη και έμπρακτη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων στο Παλαιστινιακό λαό και των  φιλοαραβικών πολιτικών τους !!!

Αυτή η σφαγή πρέπει να σταματήσει τώρα, και να αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα.

Ακόμη, κι αν υποθέσουμε ότι η Χαμάς και οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές, δρουν τρομοκρατικά, είναι λογικό το ξεκλήρισμα ενός λαού, και μάλιστα της νέας γενιάς και των αμάχων, ως αντίποινα ; Με αυτό τον τρόπο δεν θα ανοίξει, ξανά και ξανά, ένας νέος κύκλος αίματος ;

Ο σιωνισμός και ο φασισμός πρέπει να αποκρουσθούν από τους λαούς και τις οργανωμένες κοινωνίες του πλανήτη!

Το μέλλον του κόσμου δε κτίζεται με την εκδίκηση και την αντεκδίκηση των κοντόφθαλμων πολιτικών ηγεσιών του.

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί πρέπει να ζήσουν ειρηνικά, και οι ακραίες δυνάμεις να απομονωθούν με σκοπό να εφαρμοσθούν οι μέχρι τώρα αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η πραγματική δημοκρατία, που εκφράζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών, πρέπει να αποτελέσει καθημερινό στόχο του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου!

Του Ιωσήφ Χρουμπ, Ιατρού-Ειδικού Παθολόγου  & Νικ. Καλιακούδα, Οικονομολόγου

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις