ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν Λαρισαίους από τηλεφώνου!

Παρατηρήθηκε μία νέα μέθοδος σε βάρος ηλικιωμένων τις προηγούμενες μέρες

Το τηλέφωνο σε σπίτι της Λάρισας χτύπησε σε όχι και τόσο κατάλληλη ώρα. Η φωνή ήταν τεχνηέντως βιαστική και αναστατωμένη. «Σας παίρνω κρυφά από την αστυνομία. Ο γιος σας έχει συλληφθεί, γιατί χτύπησε με το αυτοκίνητο ένα παιδάκι, που είναι σοβαρά, στο νοσοκομείο. Χρειάζονται επειγόντως χρήματα στον γιο, σίγουρα 4- 5 χιλιάρικα, για να πληρωθούν δικηγόροι κ.λπ. και να βγει…».

Τελικά, παρά τα συνεχή, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, ευτυχώς το κόλπο δεν έπιασε. Η ηλικιωμένη γυναίκα, μαζί με τον άντρα της, μέσα στον ορυμαγδό των πιεστικών τηλεφωνημάτων των απατεώνων, κράτησε την ψυχραιμία της και με καθαρό μυαλό, παρά την τρομάρα που πήρε, κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γιο της, στο κινητό. Όλα καλά, ευτυχώς, και βέβαια ο «συλληφθείς» γιος βρισκόταν στο σπίτι του αμέριμνος!

Το κρούσμα, είναι μάλλον από τα πρώτα του είδους στη Λάρισα. Είχε εμφανιστεί, πρώτα στην Αθήνα φυσικά, με παρεμφερές «σενάριο». Ο «οδηγός του ασθενοφόρου», που προσπαθεί να βοηθήσει τον τραυματία γιο, αλλά χρειάζεται χρήματα, μαζί και ο «γιατρός» ή «η νοσοκόμα», αλλά πάντα χρειάζονται επειγόντως χρήματα, για να βοηθηθεί η κατάσταση! Με τα πολλά, στην Αθήνα, φαίνεται ότι άρχισε να μην πιάνει το κόλπο και οι απατεώνες «έπιασαν» επαρχία, για καλύτερη τύχη…

Η συνέχεια λοιπόν, της Λάρισας, περίπου είναι: Να προσπαθούν τα δύο άγνωστα άτομα, με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, να κάνουν την κατάσταση τραγική. Δήθεν ως… αστυνομικός, ο ένας, που προσπαθεί να βοηθήσει, φυσικά κρυφά, από την υπηρεσία του… επιδιώκοντας σε πρώτη φάση, να πανικοβάλλουν το υποψήφιο θύμα. Να μην έχει τον χρόνο, ούτε τηλέφωνο επαλήθευσης να κάνει και να δώσει όσα- όσα χρήματα, για να «σωθεί», ο μπλεγμένος γιος!

Ο συνεργός, ακουγόταν από το βάθος, να φωνάζει, δήθεν απελπισμένος και τρομαγμένος «κάνε κάτι μητέρα!» Στην απάντηση της ηλικιωμένης, ότι δεν έχει πολλά χρήματα εκείνη τη στιγμή, άρχισε η διαπραγμάτευση… «Δώσε όσα έχεις να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε… Πόσα έχεις; Έστω και με χίλια ευρώ, μπορεί να γίνει κάτι…».

Αν πετύχαινε το κόλπο, κάποιο αυτοκίνητο, με τον «απεσταλμένο» του… συλληφθέντα γιου θα εμφανιζόταν για να πάρει τα χρήματα. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να κατάφερναν να βγάλουν το θύμα, κάπου αλλού, εκτός σπιτιού, για να παραδώσει το ποσό. Κι ύστερα, φυσικά, μην τον είδατε τον «απεσταλμένο»…

Το κρούσμα αυτό συνέβη προ δεκαημέρου περίπου, αλλά από μια πρόχειρη έρευνα της «Ε» υπήρξε κι άλλο, εντελώς διαφορετικού περιεχομένου. Ο απατεώνας, δεν ζητούσε από τη νέα γυναίκα κάποιο χρηματικό ποσό. Εμφανιζόταν ως… διοικητής ή επικεφαλής αστυνομικής υπηρεσίας (!) και με επιτακτική και αυταρχική φωνή, ως διαταγή, της ζητούσε- πάντα τηλεφωνικά- να εκτελέσει κινήσεις ερωτικού, κυρίως χαρακτήρα! Αλλιώς, μπορεί και να τη συνελάμβανε! Η συνέχεια; Ίσως η γυναίκα, δεν αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις του ανώμαλου…

Κάποια από τα συμβάντα, που προφανώς είναι περισσότερα, έφτασαν και μέχρι τις αστυνομικές αρχές που ήδη έχουν επιληφθεί.

(Ρεπορτάζ του Ευάγγελου Ρηγόπουλου στην εφημερίδα «Ελευθερία»)

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις