ΛΑΡΙΣΑ

Τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Καλεί τον κόσμο στην συγκέντρωση αλληλεγγύης της Τετάρτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, συντασσόμενος με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων!

Είναι απαράδεκτο ένα κράτος, που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του με μια εκστρατεία βίας και συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, εγκλωβισμένο σε μια στενή λωρίδα γης, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα απέναντι ακόμα και σε αποστολές γιατρών και πολύτιμού ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχίζεται και μάλιστα ατιμώρητα, ένα έγκλημα πολέμου, που με την τωρινή από αέρος επίθεση, έχει στοιχίσει ήδη εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιους  και ένα νεκρό και τραυματίες Ισραηλινούς: στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους, γυναίκες και πολλά παιδιά μεταξύ τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, μακριά από πολιτικές ίσων αποστάσεων, και πολύ περισσότερο μονομερούς στήριξης του Ισραήλ, που άσκησε και πάλι ο «γαλλογερμανικός άξονας», πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες, και βέβαια στο πλαίσιο της ΕΕ, που χρηματοδοτεί σχολεία, υδραγωγεία και νοσοκομεία που ισοπεδώνονται και πάλι από τις βόμβες.

Για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των κρατούμενων Παλαιστινίων, ανάμεσα τους και πολλών βουλευτών, άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τερματισμό του εποικισμού.

Η Παλαιστίνη χρειάζεται διεθνή προστασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Για την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών των δύο πλευρών, που θα καταλήξουν στη δημιουργία κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και στο σεβασμό και την εγγύηση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας και των δύο κρατών, του κράτους του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού κράτους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 7μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Πρωτοβουλία για τη Γάζα και την Παλαιστίνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις