ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι αγρότες θα πληρώσουν το… μάρμαρο από το «πακέτο Χατζηγάκη»;

Ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση η απόφαση επιστροφής των επιδοτήσεων

Τα 387 εκατομμύρια του «πακέτου Χατζηγάκη» καλούνται να επιστρέψουν οι αγρότες μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θεώρησε τα χρήματα αυτά (δόθηκαν την περίοδο των αγροτικών μπλόκων το 2009) ως κρατικές ενισχύσεις και όχι αποζημιώσεις.

«Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να μιλούμε πολύ και συχνά για θέματα που δεν γνωρίζουμε σε βάθος» τόνισε με νόημα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση του Γενικού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αφήνοντας αιχμές για την τότε πολιτική ηγεσία αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Στη δήλωσή του, ο Μάξιμος κάνει λόγο για «επιπόλαιους χειρισμούς» αλλά και για δηλώσεις στελεχών της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ που, για μικροκομματικούς λόγους, χαρακτήριζαν τις αποζημιώσεις ως κρατικές ενισχύσεις.

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ …

Και τώρα το «μάρμαρο» καλούνται να το πληρώσουν οι αγρότες. Καθώς, όμως, οι αγρότες αδυνατούν να επιστρέψουν τα χρήματα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης και αναστολή εκτέλεσης της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει έτσι και φτάσουν σε 800 χιλιάδες αγρότες τα «μπιλιετάκια» με τα οποία να τους ζητείται η επιστροφή των 387 εκατομμυρίων ευρώ… Ούτε ψύλλος στον κόρφο της κυβέρνησης!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις