ΛΑΡΙΣΑ

Πολύ δύσκολα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα δύο χρόνια!

Έντονος προβληματισμός των νέων αιρετών στην ενημερωτική ημερίδα της ΚΕΔΕ

Το επίθετο «δύσκολος» σε όλους τους βαθμούς και ιδιαίτερα στον … υπερθετικό είναι η λέξη που ακούγεται περισσότερο από καθετί άλλο μεταξύ των παρισταμένων στην ημερίδα ενημέρωσης νέων αιρετών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «LarissaImperial» το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η εκδήλωση είναι συνέχεια αντίστοιχων ενημερωτικών σεμιναρίων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας σε ολόκληρη τη χώρα, ενόψει της ανάληψης της θητείας των νέων δημοτικών αρχών από την 1η Σεπτεμβρίου.

SANYO DIGITAL CAMERA

Έντονος είναι λοιπόν ο προβληματισμός παλαιότερων και νεώτερων τόσο για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, όσο και για το διάστημα που έρχεται.

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Ασκούνης, ενώ χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε και το μέλος του προεδρείου της ΚΕΔΕ και απερχόμενος δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι ο Καλλικράτης αποδείχθηκε στην πράξη ότι έχει πολλά τρωτά σημεία και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επεσήμανε επιπρόσθετα ότι η Ελλάδα παραμένει μία από τις πλέον συγκεντρωτικές και γραφειοκρατικές χώρες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατέληξε δε ότι παρά τις πολλές δυσκολίες που οι νέοι αιρετοί θα αντιμετωπίσουν πρέπει να δουν με αισιοδοξία την κατάσταση και να αγαπούν την ενασχόλησή τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η πολιτεία, με συντονισμένες και προμελετημένες ενέργειες αρχικά κατασυκοφάντησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια καταλήστευσε τους οικονομικούς της πόρους.

SANYO DIGITAL CAMERA

Πάρα πολύ δύσκολα χαρακτήρισε τα δύο επόμενα χρόνια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας την διαφορετική αρχιτεκτονική που έχει το νέο ΕΣΠΑ για το οποίο εκτίμησε ότι θα έπρεπε να προβλέπει περισσότερους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πόρους, πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός μπορούμε να εξασφαλίσουμε από τα διάφορα τομεακά προγράμματα και επεσήμανε ότι ενωμένοι θα κερδίσουμε και διχασμένοι θα χάσουμε όλοι!

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε τέλος ότι όπως συνέβη τα προηγούμενα 3,5 χρόνια θα έχει με όλους τους δημάρχους συνεργασία σε υγιείς βάσεις.

Στη σημερινή ενημερωτική ημερίδα συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι από ολόκληρη τη Θεσσαλία, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που έφτασε λίγο καθυστερημένος και κάθισε στις πίσω θέσεις.

Ρεπορτάζ : Μενέλαος Κατσαμπέλας / Φωτογραφίες : onlarissa.gr  

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις